Bučni žur
4. JESENSKI PRAZNIK
v soboto, 17. septembra 2005 ob 10. uri v Podvinu, Mošnje 2a.
Program predavanj:
10.00 SORTIMENT BUČ (Ruth Podgornik Reš),
11.00 BUČNA KULINARIKA (Mateja Reš),
12.00 BUČNO OLJE (Ruth Podgornik Reš),
12.30 razglasitev rezultatov tekmovanj.
Na prazniku bomo postregli z okusnimi in zdravimi bučnimi jedmi ter zeliščnimi čaji.
Nagradne igre:
Tekmovali bomo za:
ˇ NAJ BUČNO MARMELADO (prinesite recept ter dva kozarčka marmelade, kjer so osnovna sestavina buče),
ˇ NAJ BUČNI KRUH (prinesite recept in kruh, v katerem je dodan bučni pire ali bučno olje),
ˇ NAJ BUČNI GOLAŽ (prinesite recept, kotliček ali kuhalno ploščo, sestavine za golaž, ki ga boste skuhali pred komisijo),
ˇ NAJLEPŠE POBARVANO BUČO in POSUŠENO BUČO ? gnezdilnico (bučo lahko dobite, prinesite barve in material za dekoracijo).
Za vsa tekmovanja pričakujemo prijave, in sicer do 11. septembra na
tel. št. 04 530 90 60 ali po elektronski pošti: vrtnarija-res@misti.si
Najboljši v vseh kategorijah se bodo odpravili na evropsko tekmovanje za najtežjo bučo, ki bo 3. oktobra v nemškem Ludwigsburgu. Ogledali si bodo tudi največjo svetovno razstavo buč.
Na jesenskem prazniku vas čaka 10 % popust pri nakupu rastlin.
Prinesite zanimive buče, najboljše bomo nagradili!
Prireditev bo ob vsakem vremenu.
Razstava buč bo na ogled do 1. novembra 2005.
Vidiš Karel, ker si nov tukaj (očitno) nimaš pojma zakaj gre. Zato ne klobasaj traparij, ker je potemtakem v vsakem drugem postu brezplačna reklama že za kaj (od skute do moke in mlinov pa …).
Namreč tukaj se zbirajo velike ljubiteljece buč in lani je bilo strašno veliko debat na to temo. Vem da so se punce celo menile za obisk tega praznika pa potem niso mogle it (nekatere). In vem da je marsikomu tale info prišla prav. Če pa bi za vsako tako informacijo začeli vpiti da je to rekla pa boljše da se zapre vse forume na netu, oziroma še boljše – kar internet ukinimo.
Pa kaj smo res tako paranoični postali?????
Pozdravljei bučarji – učarke. Meni je ta post pomagal, da sem se prijavila na tekmovanje buč, v kategoriji suhe buče, ker mi jih je uspelo kar nekaj posušiti. Pred leti, ko je bila vseslovenska (zadnja) bučarijada vna dorišču gostilne Cirman v mednem, sem dobila 3. nagrado za največno bučo. Pa to je bilo že v prejšnjem stoletju. Nekajkrat sem se udeležila bučariade v Cerkljah na Gorenjskem, kjer imajo tekmovanje tudi za naj pridelek. Telo zanimiva je bučariada v Arclinu pri celju v vrtnariji Korišec, saj je g. Korošec predsednik ljubiteljev buč pri hotrikulturnem društvu. Tam pripravijo zelo zanimivo in pestro dogajanje, saj veste Štajerci ….No če se katera pojavi v soboto pri Ruth v Podvinu, naj me pokliče: Mica, pa se bomo osebno srečali. Lani sem bila na tej bučariadi, bilo je veliko obiskovalcev, veliko tem, bilo je kaj videti, veliko se je dogajalo okrog buč, tudi z otroki, lkdor bo prišel, mu ne bo žal, ker bo veliko doživel, zvedel veliko novega o bučah in srečal prijetne ljudi. Lep pozdrav Mica
Forum je zaprt za komentiranje.