bučkin štrudl
Če morda koga zanima:
Včeraj sem prvič naredila bučkin štrudl.Fantastično!
Mama vedno eksperimentira in to je tudi njen recept.
Torej: Vlečeno testo raztegneš in nadevaš.
Nadev:Bučke na drobno naribaš, posoliš in pustiš nekaj minut,da spustijo vodo.Prepražiš čebulo ,na njej ožete bočke,dodaš poper petršilj in pest sončničnih semen. Ko se masa malo ohladi naribaš not sir in dodaš eno jajce.S tem nadevom namažeš vlečeno testo zviješ daš v pomaščen pekač , namažeš s kislo smetano in spečeš.
Jaz pa delam sladko različico enako kot jabolčni štrudel s to razliko, da
namesto jabolk vzamem naribane bučke. V okusu ni skoraj nobene razlike.
Delam pa še bučkin štrudel iz tistih oranžnih velikih buč, ki so v bistvu
za olje. Pri teh bučkah izdolbem semena, bučko pa naribam. Testo razvlečem na tanko, pokapljam z oljem, posujem z naribanim bučkam in fejst sladkam. Je potrebno več sladkorja kot za jabolčni štrudel. Ta štrudel ima pa čisto poseben okus in vonj. Je pa tudi zelo dober.
Forum je zaprt za komentiranje.