buckin kompot
Živjo, jaz sem ga pred nekaj dnevi delala tako:
1 kg bučk (olupljenih, semena in mehko sredico odstarnimo, narežemo na kocke)
1/2 litra belega vina
3/4 litra vode
1,5 dcl ruma
1/2 kg sladkorja
sok 1 limone
1 cimetova paličica
Bučke očistiš in narežeš na kocke. Medtem zavreš vodo, belo vino, rum, sok limone, cimetovo palčko, sladkor. Bučke vsipaš v vrelo tekočino potem pa naj vrejo največ 10 minut. Še vroče polniš v kozarce.
Njam, res so takšne kot bi jedel ananas 🙂 Upam da ti bo moj recept kaj pomagal!
LP
Hej!
Verjetno se v to ne bom podala, ker je premalo odjemalcev in imam bucke raje v naravnejsi obliki.
Iz izkusenj pa vem, da so majhne cukete zelo kompaktne, ce jih takoj poberes in uporabis. Seveda jim je dovolj res kratek cas kuhanja in se to na pari.
Vecja ko je potem cuketa, mehkejsa postaja. Te od prijateljice so tako kompaktne, da kar skripljejo.
Zelo rada jih imam surove in potem se na veliko nacinov:) Lep pozdrav
Jutro, Babi..
Veš, zanimivo je, kako je v naših koncih še vedno navada, da pobirajo samo bučke, ki so velike , polne semen…Jaz vedno poberem majhne, saj sproti delajo. Imajo pa vsi moji najraje narejene čisto preprosto…nič olupljene, samo narezane na kolobarje…potem jih v ponvi zelo na hitro popečem ( pri visoki temperatui) , dodam česen in peteršilj. Tako se jih nikoli ne naveličamo jesti, hčerka si jih velikokrat kar vmes pripravi..ko je lačna.
Samo…hm…ko pa režeš tisto taveko, svinjsko bučo…ne vem, čisto drugačen meso se mi zdi..
Lep pozdrav ….sončka imamo
A.
Pred leti sem naredila bučke v kompotu – od nekod sem dobila tiste belkaste okrogle, ki malo spominjajo na NLP-je – zgoraj imajo tak valovit rob. Bile so sicer v redu, čeprav se mi zdi da kar malo brez okusa – okus jim da tisto kar dodaš v vodo – začimbe. Pri nas se niso prijele, tako da se tega ne poslužujem več. Je pa lani svakinja naredila perfekten štrudelj iz rumene buče (mora biti tudi veliko začimb).
lp tinca
Forum je zaprt za komentiranje.