bučke
lahko jih naribane narediš na sladko varijanto kakor jabolčni zavitek.
lahko jih na kocke zrezane daš v maso za palačinke, posoliš,daš še skuto in spečeš v pekaču.
LAhko jih popečeš na teflonu in narediš na solato (česen, ol. olje in daš v hladilnik za par dni.
Narediš v testu za zavitke tak slan burek z bučkami in skuto in skuhaš samo juho zraven.
Lahko narediš oilšete.
Lahko jih popečeš (obvezno) in si jih dajaš v zmrzovalnik in potem jih pozimi delaš v solati (skoraj ni razlike) med svežimi pa temi.
Lahko jih daš meni :-)) jaz bi to skurila v 2 dneh
MMMm, hvala, imam pa par vprašanj:)
“lahko jih na kocke zrezane daš v maso za palačinke, posoliš,daš še skuto in spečeš v pekaču.
“
Lahko mičkeno bolj natančno tole opišeš, sliši se slastno.
solato daš v hladilnik za par dni???
Kaj so oilšete???
Oprosti, če so vprašanja butasta, ampak sem še bolj začetnica;)
narediš maso za palačinke, recimo 1 liter v to streseš narezane bučke ,Masa mora biti srednje gosta. Dodaš skuto in lepo narahlo premešaš,posoliš in daš v pekač v pečico. Pečeš ,da dobi lepo barvo zgoraj ( to je dlje kekor pol ure, boš videla).Ne reži takoj vroče, pusti,da se malo ohladi. Meni je to boljše zvečer,ko je čisto ohlajeno.
Glede solate. Narežeš jih na kroge (z lupino ) ,popečeš v ponvi na suho (lahko pa daš malo olja) in takoj zlagaš v skledo, potreseš z peteršiljem, poprom,kiso, soljo in oljem. Tako pečeš,zlagaš in lepo pokriješ in v hladilnik. To imaš za par dni,se ne pokvari in je ful dobro.
Oilšete- naribaš bučke (ti veš koliko rabiš za tvojo družino) v skledi z kuhavnico izmešeš 2-3 jajca, 1 kislo smetano, 3 žlice moke, sol,poper. Med tem popraži malo mletega mesa v ponvi.
V pekač daš polovico bučkine mase,pogladiš z kuhalnico,streseš čez to meso in preostalo maso od bučk. Pečeš v pečici,kakih 40 minut. PUSTI, da se ohladi preden režeš. Okus zeloooo dober.pa tudi za oko privlačno.
Še en recept sem se spomnila.
Polpeti iz bučk in sira: Naribane bučke, nariban sir (sama sem dala kar tistega, ki se v trgovini že dobi nariban za pico), vsakega približno pol, jajce, sol, malo petršilja, česen, čebula in po občutku droptine…naredila sem takšne majhne polpete in jih pekla v pečici na 170 cca 45 minut. Razen solate ni potrebno drugaga zraven. Meni so bili dobri tudi hladni.
Sem zadnjič delala za pokušino in je bilo meni zelo dobro.
Meni so bile odlične tudi te , pa še dolgo trajajo:)
Vložene bučke po primorsko
Za kg bučk rabimo: 3 čebule narezane na kolobarje
3 stroke narezanega česna
8 listov bazilike
2 ščepa rožmarina
1 dcl in pol olivnega olja
3 dcl solatnega kisa
3 žličke soli
3 žličke sladkorja
Priprava: mlade bučke operemo, obrišemo in narežemo na majhne kocke.Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen na debelo nasekljamo, dodamo vse začimbe, stresemo v posodo, dodamo kis, olje olje, sol in sladkor.Dobro pomešamo in damo na štedilnik, kjer segrevamo do vretja.Vre naj od 5-10 minut. Še vroče damo v kozarce, najbolje pol literske, zapremo in počasi hladimo zavito v krpo.
Takšne bučke so dobre kot priloga k mesu ali narezku.
evo še en recept za bučke. Lepe zelene narežeš na kolobarje,( 1 cm debele)malo popečeš . V dva kroga daš kos šunke in sira (tenko odrezano in spaniraš.((šunko in sir zviješ v kocko) Ma,prste,da poližeš. Morajo pa biti popečene.
to je bilo “iz glave”,če bi pa še kakšnega bom pogledala v knjigo,da se spomnim.
Forum je zaprt za komentiranje.