Najdi forum

bučke

Juhu!

Včeraj sem z vrta pobrala prve bučke.

Kateri so vaši najljubši načini priprave????

Pri nas največkrat delamo: 1. polivko za špagete: na prepraženo čebulo dam na kocke zrezano neolupljeno bučko, precej paradiž.mezge, eno kocko ali malo vegete, sol, poper, rožmarin, lovor in še kakšno začimbo. Jed je gotova v pol ure.
2. Pohane bučke
3. na žaru.

pa vi?

rada bi kakšen recept za solato…

bucke solata: bucke zrezemo na trakove,solimo,popecemo ali v ponvi,ali na zaru.
skuhamo jajca. kuhana jajca zrezemo na bucke. okisamo z oljcnim oljem in limono…pa se malo zelisc. lp petra

Solata:
Bučke narežem na kockice ji pokuham, da so mehkenato dodam v trdo kuhano jajce na drobno narezano( če delaš večjo količino daš 2 ali 3 jajca)sol, olivno olje ,kis in na drobno nareza peteršilj.Dam v hladilnik , da je hlado in pote je to zelo osvežujoča solata.

Zelo dobre pa so popečene na olivnem olju z dodatkom česna.Narežem jih na dolge rezine solim vržem na vroče olivno olje na vsako bučko dač česen in to je to. Zelo dobro in otroci imajo zelo radi.

Dober tek

mari

Jaz delam ponavadi polnjene bučke (ko so te dovolj velike) – polnim jih z dušeno zelenjavo (fižol, grah, korenje, koruza, krompir… kar je pač pri roki), včasih dodam tudi na koščke narezano salamo (pršut oz. krajnsko klobaso), na vrhu pa posipam sir in popečem v pečici.

Druga varianta (nekaj kar vsa z mamo skupaj spacali). Spečeš palačinke in jih ohladiš. Narediš nadev iz popraženih bučk (bolj drobni kosi, popraženi na olju), na grobo zmlete zelene paprike (tako, da so še koščki vidni), skute, kisle smetane (ne preveč: nadev mora biti dovolj trd, da ne steče iz palačink), vse skupaj pa posoliš in popopraš. Tako hladno zmes namažeš v palačinke (midve sva jih na četrtine zložile). Odlična lahka poletna samostojna jed.

je pa se nekaj. vlaganje !! zal ne vem recepta na pamet ! petra

Najraje jih imam kot omako k špagetom in popečene na žaru, začinjene s česnom, soljo (ona s sedmimi zelišči), kisom in bučnim oljem.

Vse,kot ze svetovano,le za v solati kuham majhne plodove cele in jih potem malo narezem. Cvetovi buck so krasni pomakani v palacinkino testo in ocvrti.Poskusite,nihce ne bo uganil,kaj hrusta. Na koprski trznici branjevke tudi cvetove kar drago prodajajo.Lep dan in dober tek ! Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close