bucke v omaki-kako?
Jaz delam bučke v omaki takole:
2 bučki narežem na kocke. Na olivnem olju prepražim strok ali dva česna, samo da zadiši in takoj dodam bučke. Malo popražim, posolim, popram, nakar dodam en ali dva narezana paradižnika (olupljena) ali pa kar pelate-vendar ne veliko, samo za barvo dolijem toliko vode kolikor želim, da bo omake, malo pokuham in na koncu vmešam 2 žlici kisle smetane. Seveda poskusim, če je dovolj začinjeno. Od začimb včasih uporabim še malo peteršilja ali bazilike. Če se zdi omaka preredka, jo lahko malo zgostimo z moko, vendar običajno ni potrebno. Zraven ponudim pire krompir.
Meni je to najenostavnejši način priprave bučk v omaki in tudi zelo okusen, zagotovo pa je različic veliko in se bodo še drugi oglasili.
Vse tako,kot je napisala Lina,le da imam jaz raje bolj na suho in ne dolijem vode,ker bucke same spustijo za moj okus dovolj lastne tekocine,ko jih posolis ,znizas toploto in pokrijes.
Lahko pa jih narezes na tanjse kolobarcke in preprazis na hitro kot gobice z dodatkom cesna in petrsilja(najboljse v voku). Lep dan babi
jaz delam na dva načina, enega tako kot lina.
drugi pa je tak:
stopim malo masla ali margarine, gor prepražim bučke, paziti je treba, da se ne prismodi. potem zalijem z mlekom, solim in malo muškatnega oreščka. zraven naredim pire krompir in vse skupaj zmešam. dodam še malo kisle smetane. zelo radi jejo to otroci.
Poskusi po tem receptu: na olju prav počasi praži sesekljano čebulo in ko je rahlo rumena, dodaj žlico moke (meni najbolj ustreza čičerikina) in še malo popraži, dodaj žličko paradižnikove mezge in na to stresi na repo naribane bučke (mlade ni potrebno lupiti), med katere stisneš 1-2 stroka česna, posoliš in vse skupaj dušiš toliko časa, da spustijo malo vode. Vliješ jabolčni kis po okusu, tako da je malo kiselkasto, začiniš s poprom in mleto kumino, na hitro prevreš in odstaviš z ognja. Na koncu vlij toliko kislega mleka ali kefirja, da so bučke gostljate, kot omaka. Zraven ponudiš krompir v koščkih ali pire, kdor pa je bolj lačen, pa še kaj mesenega npr. polpet ali hrenovko.
Halo, sem že mislila, da boš kuhala bucke (šiviljske) in ne bučke. Teli šumniki me včasih spravijo prav v zadrego in ne vem kako bi prebrala.
Moj recept za bučke je pa tak:
bučke naribam tako kot kumare za v solato. Na žlički masla prepražim moko, ko je rumeno rjave barve nanj stresem bučke in nekaj časa dušim. Dodam kislo smetano, po okusu in po videzu, da jed ni preveč redka (torej 2 do 3 veliki žlici). Dušim še 10 minut in jed je gotova. Ne pozabi soliti.
Zraven vedno ponudim pire krompir.
Dober tek.
Osnovo za omako si že dobila od vseh mojih predhodnic – sama počnem podobno- nikoli ne delam po enem in istem, ….s česnom, včasih z malo pelati, včasih dodam tudi na drobno spraženo papriko, za zgostitev pa včasih tudi predhodno namočene in nato odcejene ovsene kosmiče -dajo prav dober okus.
Zraven je res najboljši pire krompir, a tudi mladi lepo zapečen je krasen.
Ja, vselej bučkino omako proti koncu (je pa vse hitro) posipam s svežim ali posušenim zelenjem zelene (precej)
Pozdrav
Alenka iz MB
Moj recept pa je malo drugačen in zelo paše kot priloga k mesu , rižu in krompirju.
Na olivnem olju prepražim malo čebule in strok česna, dodam na kocke narezane bučke, na kocke narezan paradižnik, papriko in vse to lepo počasi dušim, ko je mehko dodam nasekljan peteršilj in malo bazilikein to je to. Probajte ne bo vam žal.Imam tudi dober recept za boranjo, če želite se oglasite.
Lep pozdrav
Tina
Welcome to yourPHPforum! YourPHPforum is designed to help people make their online communities (Forums) without knowing the complicated server installations and paying the hosting fees. Be the boss of your online community (Forum) and share the fun among your friends and families.
Sign UP at http://www.yourphpforum.com
Top Reasons to Join
1. It’s FREE
2. No popups & No spyware
3. No experience necessary
4. Outstanding support via email and live chat
5. 99.99% uptime guarantee with top level hosting speed!
Join NOW !!!
Forum je zaprt za komentiranje.