Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke Uchiki kuri

Bučke Uchiki kuri

Letos sem kupila seme bučk Uchiki kuri, ki jih je kot novost prodaja Semenarna Ljubljana. Na zavojčku je pisalo, da jih enostavno prerežeš, položiš v pečico, spečeš in ješ. Toda: kdaj so primerne za pripravo??? Trenutno so oranžne pomarančne barve? Naj jih že potrgam? ČE IMA KDO IZKUŠNJE S TEMI BUČKAMI – PROSIM SVETUJ MI!!! V knjigi Ruth Podgornik Reš “Čarobni svet buč” tega podatka ne najdem.

Kaj na paketku semen ni bilo slike kako naj bucka izgleda?

Glede na spodnjo fotko, mislim da gres lahko kar v napad nanje ;-))

dobra naj bi bila za narastke, pireje, kolace, pecena…

pa se recepti:

upam da ti bo kaj v pomoc.
LP, Misa

mi smo posadili bucke,ki so malo bolj ploscate-cca zvezdaste oblike. ne vem,kako se jim rece. zanima me,ce so uzitne? lp petra

Ce mislis tele: so.

Tem oranžnim bučkam se reče drugače še hokaido buče. Pod tem imenom boš našla v Ruthini knjigi kar nekaj zadev in podatkov. Tudi jaz sem jih letos prvič posadila, skuhala pa jih še nisem.LP

jaz sem lani kupil tele oranžne buče…..kupil sem eno premera 35-40 cm….in shranil seme….letos sem jih posejal in so zrasle cca.15 cm (premera)…čakam že 10 dni pa ne zrasejo več….ali ne bodo, ali kaj…kdo ve

Moje tudi niso tako zelo velike. Mislim, da je vse posledica suše in neznosne vročine. LP

Petra, ali gre za bučke zvezdaste oblike in skoraj bele barve. Meni je prodajalec rekel, da so najprimernejše za cvrtje. In so res. Kaj drugega še nisem poskusila, ker tako pripravljene domačim zelo teknejo. Vredno poskusiti.

ja,zvezdaste oblike-skoraj bele…mogoce malo na zeleno!? bom poskusila lp petra

Iz hokaido buče lahko pripravite odlično bučno juho. Te buče ji dajo zelo dober okus in enkratno barvo.

lp

Mi prosim zaupaš recept?

torej včeraj sem eno bučo odrezal, je bila lepe oranžne barve, težka 1.70 kg,ampak notri je bila še čisto zelena in semena še niso bila zrela, kar pomeni, da moramo še počakati…..buča mora biti vsaj še enkrat večja-predvidevam, takšno sem lansko leto kupil na tržnici

Dobro jutro bučkarji.
Včeraj mi je pod roke prišla knjiga Čarobni svet buč, in za “hokaido” ali Uchiki Kuri bučko piše sledeče (citiram):
Čas od setve do pobiranja plodov: 95 dni
Oblika in velikost ploda: čebulasta, široka 11-20 cm
Lupina: intenzivno oranćno rdeča, siva ali zelena, mehka
Meso: oranžno, čvrsto, z veliko karotena, okus rahlo spopimnja na škampe
Teža ploda: 1 – 1,5 kg
Št. plodov na rastlino: 5 – 8 plodov
Tip rasti, dolžina vrež: dolgovrežna, 3 – 5 m
Poraba prostora: 3 m na kvadrat
Čas skladiščenja: 6 – 7 mesecev
Uporaba: za juhe, pireje, narastke, gratinirane jedi, kolače
Posebnosti: naročimo lahko “hokkaido mix” (oranžne, sive in zelene).

Gurman, mislim da je vaša buča druge sorte.

Lep pozdrav vsem.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Se opravičujem Zdenki, šle sedaj sem videla, da ste to knjižo že pogledali.
Čas pobiranja je torej cca 3 mesece po sajenju, torej ne bi smeli biti preveč v dvomih ali jih že pobrati ali ne.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Seveda, z veseljem. Upam, da bo tudi vam všeč

Bučna juha
SESTAVINE za 4 osebe
600 g buče
3 krompirji, srednje veliki
manjša čebula
3 stroki česna
vejica peteršilja
žlica kisle smetane
100 ml mleka
žlica oljčnega olja

Krompir olupimo, operemo, narežemo na koščke in ga damo kuhat. Čebulo in česen sesekljamo in opražimo na oljčnem olju. Buče olupimo, narežemo na koščke in pražimo skupaj s čebulo. Ko je krompir kuhan, ga odcedimo. V posodo damo kuhan krompir, bučke, čebulo in vse spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo 500 ml vode, še boljše pa jušne osnove in kuhamo 15 minut. Prilijemo mleko, dodamo kislo smetano in peteršilj.
Preden postrežemo lahko prepražimo bučna semena in jih potresemo po pripravljeni juhi in pokapljamo z nekaj kapljicami bučnega olja, kar doda okus in lepo dekoracijo.

Ko so buče zrele, jih je naenkrat veliko in jih ne moreš vseh porabiti. Takrat jih jaz razrežem na kocke ali naribam, spravim v vrečke in v skrinjo, pa lahko še pozimi kuham to juho.

lep dan želim

Se oproščam, ker tako dolgo nisem odgovorila – računalnik je bil zaradi težav z upravljanjem na servisu.
Bučke sem pobrala, čeprav je bilo na lupini še nekaj zelenih prog.
Pripravila pa sem bučno juho in pecivo z bučami in pehtranom. Rezultat je bil zelo okusen. Če koga zanimajo recepti, naj sporoči! Bridget, tvoj recept pa moram še preizkusiti. Hvala za pomoč!
Zdenka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close