Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke špagetarice

Bučke špagetarice

Ima morda katera recept kako pripraviti bučke špagetarice

Hvala vsem

Pri sebi zdajle nimam konkretnega recepta za kuhanje te buče, velja pa tole splošno pravilo.
Bučo špagetarico kuhaš celo – neolupljeno. Ko je kuhana (verjetno kakšne pol ure kuhaš srednje veliko bučo) jo prerežeš na pol in z vilicami nastrgaš ven meso – ki je vlaknasto in spominja po obliki na špagete. Posebej pripraviš kakšno omakco (kot za testenine) in poliješ po bučnih špagetih. Omaka je lahko ali mesna ali zelenjavna ali smetanova s sirom ali gobova – karkoli ti pač ustreza.
Če imaš možnost si v knjižnici izposodi knjigo: Čarobni svet Buč od Ruth Podgornik Reš, v njej je precej receptov z bučami od Mateje Reš.

Živjo Winnie,

mi lahko prosim napišeš kako se jih sploh vzgoji, ker sem letos dobila suho seme, pa pojma nimam, kako naj z njim ravnam – mogoče tako kot z navadnimio bučkami, ali pa so morda pomembne kakšne posebnosti??….Hvala!

LP

Jaz pa sem letos te bučke posejala iz čistega “firbca”, ker sem jih zasledila v neki reviji in so mi noro obrodile. Posadila sem jih kot ostale buče. Skopala sem jamico , vanjo dala 2 lopati preperelega gnoja, s tem da je bila njiva gnojena že tudi pred oranjem, malo pregrnila z zemlo posadila 4-5 semen in zagrnila do konca. Ko so zrasle sem pustila 3-4 sadike.Pazi – tej buči moraš nameniti zelo veliko prostora, ker se razraste zelo naširoko. Edini problem, ki ga imam sedaj je kako jih uporabiti, zato bo tudi meni koristil prejšnji nasvet.

Še o kukanju buče špagetarice (enako se kuha tudi druge buče, npr. muškatne in večje buče, ki imajo tršo lupino in jih je težko lupiti ): celo bučo lahko skuhaš v pečici, ali pa jo kuhaš na sopari ali v vodi. Kadar jo kuham na sopari, jo razrežem na dva ali 4 dele, ker nimam tako velikega lonca. Buča je kuhana, ko je na otip mehka oziroma, ko meso buče lahko nastrgamo na vlakna/špagete.

Hej. Buče, buče, bučke. Prvič: dajo zelo veliko energije, drugič so okusne, pa tudi za lep okras.
Moj recept za bučo špagetarico je tak.
bučo prerežem na pol, odvzamem seme (možno naslednje leto posadit),
obe polovici – obrnjeni s prerezanim delom navzgor – skuham na sopari,
pripravim zrezke (po receptu kot z grahom)
in namesto graha v omako izdolbem meso kuhane buče, ki nekako razpade v špagetke. Zelo okusno.
No za naslednje leto sem se odločila, da bom posadila samo buče hokaido, buternut in špagetarice. Vse, samosevne bom zmetala proč, letos imam samo 2 sadiki cukinov – več ko dovolj za vse potrebe enega gospodinjstva (držim se pravila Babi, da jih je potrebno pobirat, ko imajo največ 15 – 17 cm, torej mlade, ker ne spuščajo vode). Samosevne pa ne vem kakšne so ozelenele. Vsako pre poskusim z jezikom, če je grenka, ni dobra za kuhanje, mora na kompost. Lep pozdrav vsem Mica

Debeljak M.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close