Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke in por

Bučke in por

Kot sem vam že povedala , so moje hokaidke letos čist nore:))

Včeraj sem naredila iz njih polpete . Bučko sem naribala , posolila in dodala ovsene kosmiče, jajček , česen in peteršilj. Maso sem potem z žlico zajela in jo dala v moko . Navadila sem se, da v polpete ne dam nikoli direkt moke, ampak potem maso v moko. Z roko sem oblikovala polpete in takoj spekla.

V ponvi sem na olivnem olju prepražila tri velike, na rezine zrezane pore , jih zalila z mlekom in dušila do mehkega. Nato sem dodala žlico kisle smetane in dva zdenka sirčka.

Na krožnike sem naložila polpete, čez pa dušen por. Moji so cmoklali od zadovoljstva, hehe.

Preprosto se da brez težav pripraviti čudovito kosilo brez mesa:)))

Morda bo tole kateri ideja.

Lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Speedy, ja tole pa se bere slastno :-))

Letos imamo tudi pri nas hokaido bučke. Prvič, in zato se mi tudi sanja ne, ali so že dovolj zrasle, da so primerne za uporabo. Kako velike morajo biti te buče? Meni se zdijo majhne :-))). V knjigi piše, da ima plod od 1,5 do 2,5 kg, vendar malo dvomim da naše imajo toliko. Kako so tvoje velike?

mi jih imamo letos tudi prvic. Nase so ze zrele. Zadnjic sem iz ene naredila kekse in strucke.
Velike pa so priblizno tako kot rokometna zoga 🙂

lp, Maja

<http://majuska.moj-album.com/>

Naše so zenkrat boj podobne kakšnim tistim malim otroškim žogicam, definitivno niso še kot rokometne žoge :-))). Saj verjetno so že zrele. Bo treba eno kar probat. Samo – hm, kako pa bom vedela da je zrela??? Jao, jaz pa buče :-))))

Kaj pa vse delate iz tehle hokaido bučk?

Živjo, sončece…

Majuška je prav opisala….kot rokometna žoga, pa oranžno.rdeče barve. Dve karjoli sem jih že shranila v klet, ena me čaka še danes, da jih pospravim. Čez celo sezono pa jemo majhne, ki imajo rumeno lupino.

Te buče prezimijo na toplem in se lahko uporabljajo vse tja do aprila meseca . Shranila sem jih napolicah v kleti…prav hecna je moja ozimnica letos:))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Ej Speedy!
Se pravi,da te rumene male potem postanejo oranžne?.Meni so vse poletje cvetele,ampak šele ta teden sem opazila prvi plod,zaenkrat velik kot teniška žogica in rumen.Imam jih prvo leto…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Ja, tudi pri nas jih imamo letos prvič in so mi mala neznanka :-). Mislim da za ozimnico jih ne bo nič ostalo – vse skupaj je bilo menda 5 plodov. Ostale še rastejo, meni se še ne zdijo dovolj velike :-)).
sem pa zadnjič delala štrudel iz njih – z dodatkom jabolk in iz listnatega testa. Ja, kar dober je bil :-).

prijateljica ima kar stiri vrste raznih okroglih buc, ki sem jih vcasih samo opazovala pri italijanskih branjevkah; vedno sem imela obcutek, da je Pepelkina buca, ki se je spremenila v kocijo, bila prav taksna.
No, lani sem se ojunacila, ker me je prijateljica prepericala:)
Vse je dobro.

Jih ima za celo zimo in njene so lahko tudi takooovelike, da smo eno razrezali kar na njivi na cetrtine, da smo jo lahko nesli domov – vsak en kos:) Imajo pa tako krasno oranzno meso.

Lep buckast pozdrav z vroceee obale – v morju pa poezija:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close