Bučke in malancane
Sedaj so mi tudi malancane začele “delati” na vrtu, veliko jih je in debele , zdrave so.
Ker bomo v kratkem imeli piknik v malo večji zasedbi, sem preizkusila en recept.
Takole sem naredila:
Malancane in bučke sem narezala po dolžini, ne predebelo. Malancane sem posolila, po nekaj minutah sprala pod tekočo vodo in osušila.
Vse skupaj sem popekla v teflonski ponvi ( za piknik bom uporabila žar) .
Ko se je vse skupaj ohladilo, sem najprej rezine malancanov na tanko namazala s feta sirom in jih zvila v roladico. Rezino bučke sem namazala s pestom iz bazilike , nanj položila roladico iiz malancane in jo ponovno zavila.
Nastala je malo debelejša roladica. Potem se jo razrezala na rezine in jih naložila po eno na kreker. Na vrh sem dala malo rdeče, popečene paprike.
Meni je bilo zelo všeč…tako po okusu kot po izgledu.
Lep pozdrav
A.
Speedy, hvala za recept! Danes ga preizkusim, saj imam zelenjavo v hladilniku.
Ponujam recept za katerega sem dobila pohvalo. Našla sem ga v reklamni zloženki Merkur.
POLETNA SOLATA
Jajčevec narežemo na 1 cm debele kolobarje in jih popečemo na žar plošči. Ko so pečeni, jih razrežemo na četrtine.
1 rdečo in 1 rumeno papriko narežemo na kvadrate (2cm) in jih popečemo na žar plošči.
2 bučki narežemo na 1 cm debele kolobarje in jih popečemo na žar plošči, ki smo jo namazali z olivnim oljem.
Vso pečeno zelenjavo v skledi premešamo, dodano 5 zelenih in 5 črnih oliv narezanih, 2 stisnjena stroka česna, sesekljan peteršilj, sol, kis, olivno olje, bel poper.
Premešamo in pustimo v hladilniku 3 ure.
Odlično se poda k siru, fetki, skutinem namazu, tuni, tudi za na piknik.
Forum je zaprt za komentiranje.