Bučke- hokaido
Jaz sem jedla totalno dobro župco iz Hokaido bučk. Je pa resnično nekaj posebnega.
Bučko z lupino vred nrežeš na kocke in rukneš v krop, da se pokuha in zmehča. Hokaido buč se ne da lupit, ker se lupina tako čudno drži mesa. No, ko so kosi bučke pokuhani, zalaufaš palični mešalnik ali multi praktik in zmiksaš vse skupaj (z lupino vred) v gosto in gladko maso. Dodaš sol in poper. In to je to. Kot bi jedel kostanjevo gosto župco. Full kostanjev okus! mmmm, njami! Lahko pa potem po okusu dodaš še kislo smetano.
Ima kdo še kakšen recept za te bučke?
Tvoje male bele bučke z nazobčanim robom niti niso tako male. Jaz jih imam na vrtu posajene vsako leto in jih pobiram, ko imajo premer velikosti dobre dlani (po dolžini roke). Imajo bolj kompaktmo meso od navadnih bočk in so krasne. Ob uporabi jih olupim (obrežem). Uporabljam pa narezane po širini kot zrezke (paniram ali namočim v pivsko testo), za omake narezane na kocke ali naribane na grobi ribež, včasih gostim z naribanimi tudi zelenjavne juhe.
Ni konca uporabe…..
Lepo rast
Alenka iz MB
Forum je zaprt za komentiranje.