Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke- hokaido

Bučke- hokaido

Pri nas dve članici družine obožujeva bučke. Letos sem zraven običajnih jedilnih bučk posadila tudi novo sorto hokaido in še ene majhne bele v obliki krožnička z nazobčanim robom. Ne spomnim se imena. Ali ima kdo izkušnje s temi bučkami, kako jih pripravljate? Hvala za vsako info, LP.

Jaz sem jedla totalno dobro župco iz Hokaido bučk. Je pa resnično nekaj posebnega.

Bučko z lupino vred nrežeš na kocke in rukneš v krop, da se pokuha in zmehča. Hokaido buč se ne da lupit, ker se lupina tako čudno drži mesa. No, ko so kosi bučke pokuhani, zalaufaš palični mešalnik ali multi praktik in zmiksaš vse skupaj (z lupino vred) v gosto in gladko maso. Dodaš sol in poper. In to je to. Kot bi jedel kostanjevo gosto župco. Full kostanjev okus! mmmm, njami! Lahko pa potem po okusu dodaš še kislo smetano.

Ima kdo še kakšen recept za te bučke?

vsem bučnim juham paše , če jim dodamo koperc in malo smetane…..jaz na koncu, ko je juha servirana dodam še kapljico bučnega olja za okras in okus….in čisto na koncu , za piko na i dodam še pražena olupljena bučna semena…..zelo okusno…..

Tvoje male bele bučke z nazobčanim robom niti niso tako male. Jaz jih imam na vrtu posajene vsako leto in jih pobiram, ko imajo premer velikosti dobre dlani (po dolžini roke). Imajo bolj kompaktmo meso od navadnih bočk in so krasne. Ob uporabi jih olupim (obrežem). Uporabljam pa narezane po širini kot zrezke (paniram ali namočim v pivsko testo), za omake narezane na kocke ali naribane na grobi ribež, včasih gostim z naribanimi tudi zelenjavne juhe.
Ni konca uporabe…..
Lepo rast
Alenka iz MB

Jaz hokaido buce pripravim kot pire krompir- je pa res, da je bolj sladkega okusa.
Ali pa narezem na rezine in malo posolim – dam pect v pecico- nnnjami.

lp lumpa

Aja, pozabila sem povedat, da je “Hokaido župca” oranžne barve, kar izpade zelo nenavadno za juho. :)))

Vsem najlepša hvala za predloge. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close