Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bučke čim manj kalorične

Bučke čim manj kalorične

S čim lahko nadomestim “creme fraiche”? Predpostavljam, da s kislo smetano, mogoče pasirano skuto.
Lp Mimi

najbolje bo s kislo smetano, creme fraiche ji je zelo podobna, vsebuje pa precej več maščobe, če se ne motim. zdi se mi, da se creme fraiche dobi v intersparu.

Tole sem ti kar skopirala, lahko pa si še ogledaš post Za TinkaroM- polpeti!
Meni so svetovno dobri polpeti iz bučk in kosmičev. Sliši se čudno, toda od kar je mami to prvič naredila mi je full dobro! Gre pa nekako takole:

bučke naribaš, malo posoliš da spustijo vodo. Prepražiš čebulo (veliko čebule), ne preveč, da malo postekleni. Vse skupaj zmešaš, dodaš vegeto, peteršilj in kosmiče. Aja, pa še kak jajček, da zadevo mal skupaj drži. Masa naj nekaj časa stoji, da se kosmiči napijejo. Ponavadi se pojavi še voda, omaka in jo enostavno odlijem.

Ponev (teflon) dobro segreješ in kar z žlico dam maso gor in oblikujem polpet. Ko se na eni strani popeče, ga z lahkoto obrnemo. Sam da niso preveč veliki. Lahko delate bolj tanke ali pa bolj debele. Kakor vam paše. Polpeti so pečeni v 10 minutah.

Mislim, da zadeva ne bo preveč kalorična, je pa primerna, ker lahko bučke poleti naribaš in jih daš zmrzniti – potem jih pa pozimi ješ! Mjami!

Lep pozdravček

Petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close