Bučke čim manj kalorične
Ne vem sicer, kako si mislila v omaki… jaz popražim na kocke narezane bučke na kančku olja, dodam strok strtega česna, olupljen in na kocke narezan paradižnik in dušim vse skupaj ne prav dolgo. Na koncu dodam še sesekljan peteršilj.
Lep dan!
Vladka
Hej,na TV sem videla ocvrte.Ce je pravo olje in primerne toplote,ne vsrka veliko mascobe. Narezane na rezine(ce je srdica ze premehka,jo odrezes,da so bucke cim trse) so povaljali malo v koruzni moki za polento in ocvrli.Posolili ze ocvrte.Vsekakor je manj kaloricno kot panirane.Nisem poskusila,ker imam najraje rezine popecene na zaru ali v zar posodi , potem pa malo olivnega olja in petersilj in cesen.. Nam so vsec tudi polnjene in popecene v pecici,zraven dobra paradiznikova omaka.
Polnis jih lahko samo s starim namocenim kruhom, parmezan,cesen,
petersilj,jajce ali pa z raznim mletim mesom. Vcasih polnim tudi z razno duseno zelenjavo,ovseni kosmici,jajce,parmezan. Variant je veliko.
Lp Babi
Aha, Petra, to bi pa jaz morda tudi poskusila, popraženo k tej zelenjavi.
Jaz sem na kuhani solati (na stročjem fižolu) prvič jedla čebulo pri tašči. Pa tega nisem prevzela… ostajam pri obvezno strtem česnu in veliko sesekljanega peteršilja.
Vladka
Jaz sem ga že večkrat delala. Naredim ga po enakem postopku kot jabolčnega, le da namesto jabolk vzamem bučke. Pa še okus je podoben.
Ali si že delala iz tistih oranžnih buč, ki jih rabijo za olje ? Ta štrudel je super dober, le sladkati ga je potrebno bolj kot jabolčnega, okus ima pa nekako specifičen. Ko sem naredila prvi grižljaj, mi ni bil preveč všeč, potem po drugem je pa kar “steklo”.
Tudi jaz sem že delala bučni zavitek, sicer sladek, samo da ga ne sladkam kaj preveč.
Spečem več različnih zavitkov v enem pekaču, zato testa ne raztegujem čez celo mizo, ampak po tretjinah/četrtinah ustrezno manjše, zavijem kot palačinke in zložim v velik nizek pekač od pečice. Enega jabolčnega za tamalo, enega skutnega za sina, enega mešanega skutno-jabolčnega za moža in po potrebi še za koga, enega bučnega zame (in če ga še komu podtaknem)… Meni je bučni najbolj všeč.
LP Mimi
Tan,
recept za štrudelj iz bučk je enak kot za jabolčnega – kot je rekla alena, samo da pač jabolka nadomestiš z naribanimi bučkami. Jaz jih vedno naribam kakšne pol ure prej, jih malo posolim da spustijo vodo in jih potem stisnem da spustijo vodo. NAto jih razporedim po etstu in jih vedno pokapam z medom in bolj redko s sldkorjem. Včasih za okus dodam malo naribanih jabolk, včasih malo skute, rozine, velikokrat pa tudi mlao potrosim z mletim makom – popije odvečno vlago pa še dober je. LAhko ga nadomestiš tudi z drobtinami, ampka meni je mak bolj všeč.
KOmaj čakam poletje – in bučke :))
LP
Na olivcu zarumenim malo sesekljane čebule, na tem malo popražim na koleščke narezane neolupljene mlade bučke… Dodam sol, poper, paradižnik (mezgo ali pelate iz piksne, če ni svežih) in stisnem noter še česen .. Potem podušim. Hitro je gotovo..
Pri nas jih imamo takole pripravljene najraje kot polivko na špagetih ali rezancih!
ta varianta je sicer zelooooo kalorična, ampak mmm, obožujem jo: na olivnem olju prepražim čebulo, dodam na lističe narezane bučke, popražim, ko se zmehčajo, dodam sol, poper, creme fraiche, svežo baziliko, malce origana in timijana, na koncu pa še na koščke narezan sir feta in pustim, da se čisto malo razpusti. postrežem s testeninami.
Forum je zaprt za komentiranje.