buče v kisu
2 kg bučk narezanih na kocke
2 čebuli na rezine
6 strokov česna nasekljanega
par listov bazilike in rožmarina
šopek peteršilja naseklj.
1 dcl olja
2 dcl kisa za vlaganje
2 žlici soli
vse skupaj zavreti, kaksnih 10 minut kuhat in vroce nalozit v kozarce. Ce je premalo socno, dolit malo vode. So zelo okusne.
za Jožeta!
Jaz sem bila zmedena, ko sem gledala v knjigi- shranjevanje in zamrzovanje živil, da je razlika kako jih zamrzniti- mislim buče in bučke. Po moje so buče, tiste velike, ki jih sadijo večinoma za prašiče, vendar so tud za jest. Moja tašča je tiste ta velike vedno delala v omaki. Daj prosim če imaš več izkušenj o pripravi enih in drugih, o zamrzovanju, prosim za nasvet, mnenje. Jaz imam bučke rumene tanke dolge. So zelo dobre. Letos sem jih prvič dala v skrinjo, nekaj blanširala, nekaj pa kar surovih. Ne vem katere bojo boljše, oz. ali bodo sploh v redu. Zdi se mi jih škoda, ker jih imam veliko, pa jih ne moremo tolk na enkrat pojest.Hvala za vsak odgovor in LP.
Forum je zaprt za komentiranje.