Najdi forum

buče v kisu

Ali ima kdo dober recept za vlaganje buč v kis? So res tako dobre, če pa buče skoraj nimajo okusa v primerjavi s kakšno papriko?

hvala

jana

2 kg bučk narezanih na kocke
2 čebuli na rezine
6 strokov česna nasekljanega
par listov bazilike in rožmarina
šopek peteršilja naseklj.

1 dcl olja
2 dcl kisa za vlaganje
2 žlici soli

vse skupaj zavreti, kaksnih 10 minut kuhat in vroce nalozit v kozarce. Ce je premalo socno, dolit malo vode. So zelo okusne.

mislim, da je tukaj nesporazum…..
buče so buče….
bučke pa so bučke….bistvena razlika….torej o čem vidve govorita….

za Jožeta!
Jaz sem bila zmedena, ko sem gledala v knjigi- shranjevanje in zamrzovanje živil, da je razlika kako jih zamrzniti- mislim buče in bučke. Po moje so buče, tiste velike, ki jih sadijo večinoma za prašiče, vendar so tud za jest. Moja tašča je tiste ta velike vedno delala v omaki. Daj prosim če imaš več izkušenj o pripravi enih in drugih, o zamrzovanju, prosim za nasvet, mnenje. Jaz imam bučke rumene tanke dolge. So zelo dobre. Letos sem jih prvič dala v skrinjo, nekaj blanširala, nekaj pa kar surovih. Ne vem katere bojo boljše, oz. ali bodo sploh v redu. Zdi se mi jih škoda, ker jih imam veliko, pa jih ne moremo tolk na enkrat pojest.Hvala za vsak odgovor in LP.

V bistvu sprašujem za te kao bučke, le da so pri nas že zrasle v gigantske dimenzije…in jim ne morem več rečt bučke. Baje, da so prav te dobre za v kis. Tiste t.i. svinjske buče, so namreč zrele šele jeseni, če jaz kaj vem….

Lahko kdo pomaga?

Od znanke sem slišala, da bučke nareže na kockice (surove olupljene) in jih po vročem postopku vloži kot kumarce.
Imam namen poskusit.
Rezultat bo znan šele čez čes!
Eksperimentiram, vas pa pozdravljam in vam želim lepe dneve

Jaz bučke (ali “gigantske” buče) zmrznem brez predhodnega blanširanja:
naribane in ožete zmrznem za narastek (glej recept “Njami bučke” na Kulinarični Sloveniji), na kockice narezane pa za prikuhe in solato.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close