Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brutalna višanja dobrin v trgovinah

Brutalna višanja dobrin v trgovinah

Naravnost nora povišanja – inflacija se dogaja. Za 50€ ne kupiš več nič v trgovini. Noro, po Hofer ceni.

Res, vse se je podražilo. Inflacija je pri hrani sigurno višja, kot jo objavljajo.

Bližamo se neznanim področjem Philipsove krivulje. Zaenkrat so ljudje še pripravljeni delati za stare plače.

Vceraj sem v Hoferju zapravila 50€, pred dobrim letom bi za enak nakup zapravila 30-35€!

Danes sem sla po kruh in par drobnarij, 10€, prej bi to bilo kakih 6-7.

Ja ocitno niste toliko proti… Drugace bi se udelezili protesta.

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

se ne sekiram, dobivam socialna pomoč + fušam

Ja, ker če boš z Jenullom tulil po ulicah, bo v Hoferju vse ceneje. Eni res niste zdravi.

Ne vem, zakaj je sedaj večina tako osupla nad temi podražitvami?

Ob vsem tem kar se je dogajalo ob Covid ukrepih: Lockdowni, globalno zapiranje gospodarstva, najobsežneje  tiskanje denarja v zgodovini…

Šele na začetku smo, ob jesenkih valovih, si upam trditi da pridemo do 10% inflacije.

res je, zadnjič v trgovini, ponavadi kupujem 1x tedensko iste stvari, plačam nekje 40 eur. Zadnjič me je presenetilo, 53, OK, ne bo me pobralo, denar ni problem, ampak sem šla gledat račun, stvari se hinavsko dražijo..Hodim pa v Hofer, Lidl in Špar.

Nič se ne draži, to je spet samo ena teorija zarote.

Odgovor na objavo uporabnika
Purple rose, 04.06.2021 ob 21:40

Res, vse se je podražilo. Inflacija je pri hrani sigurno višja, kot jo objavljajo.

meni je neumno,da iščejo izgovore za podražitve hrane  ne vem kje vse naokoli… ko je bilo lani jasno, da takoj ko so se napovedovala prva zaprtja in so ljudje navalili na trgovine – se je cena hrane dvignila – gola lakomnost trgovcev po zaslužku in nič drugega. In zdaj je tam ostala, marsikaj se pa še viša – bolj mediji razlagajo o tem, bolj nam bodo nabili cene, ker bodo rekli, saj so vam v medijih povedali ( imamo izgovor).

Prvo konkretno povišanje je bila kava Barcaffe, – iz 1 € na 1,19 €, takrat sem zastrigla z ušesi in si rekla “evo, zdaj se bo začelo” – in se je.  Najprej meso, jeseni zelenjava (celo kislo zelje je šlo konkretno gor), sadje, kruh…  Kozmetika, čistila, vse.  In še bo šlo gor, samo borze pogledaš (surovine, koruza, žito, soja….) pa te nekam prime.

Zdaj zdaj bodo slovensko kmetijstvo in trgovine priskočile na pomoč sodržavljanom.

Kakšne podražitve, 05.06.2021 ob 14:23

Zdaj zdaj bodo slovensko kmetijstvo in trgovine priskočile na pomoč sodržavljanom.

Ja tako kot so nam v preteklosti. Največ smetane vedno poberejo trgovci in to ni samo RVC.

Cene hrane grejo gor. Naslednji večji poskok se pričakuje v jeseni. Do kam bo to višanje cen vzdržno bomo pa videli. Do zdaj jim brez problema uspeva da se žabe počasi kuhamo.

Bo treba ljudem še plašnice namontirati, ker nagobčniki niso dovolj.
Da bo priden narod lepo še naprej podpiral mafijo.

Raje crknem od lakote, kot da štrajkam s temi delomrzneži…

Baje ljudi z delomrzneži označujejo predvsem tisti ki potrebujejo poceni in ubogljivo delovno silo, ki bo delala težaška dela za drobiž.

Potrebno je vzderževati ekonomsko ravnotežje.

Reveži morajo ostati reveži, ne moremo biti vsi kralji.

nooro brutalismo, 04.06.2021 ob 21:18

Naravnost nora povišanja – inflacija se dogaja. Za 50€ ne kupiš več nič v trgovini. Noro, po Hofer ceni.

uradna statistika je laž oz ne upošteva vsega daleč od tega. inflacija je vsaj 10 procent na letni ravni za hrano, hrana se noro draži, ena pomaranča v sparu je skor 1.5 evra, če bi pffanner pa fructal po taki ceni odkupovakla pomaranče bi bil liter soka 50 evrov, marelice 4 evre 3 evre, jagode 4 evre a si nor al kaj , prišlo bo do tega kot včasih kdor bo imel doma, ostali bodo lačni

So že lani opozarjali na bližajočo se inflacijo. Zdaj se dejansko že kaže. Problem vidim tudi v tem, da se bo na daljši rok vse več ljudi spodnjega srednjega sloja, ki so do zdaj živeli solidno, preselilo med reveže. Ne tiste očitne, a tiste, ko bodo živeli precej iz rok v usta in morali posegati po cenejših izdelkih, tudi manj kvalitetnih. Slabša kvaliteta življenja (ne le hrane, ampak tudi rekreacije, oddiha, predvsem pa dostopnost zdravstvenih storitev) bo vplivala tudi na zdravje in dolžino življenja. V tem in tudi izobraževalnem pogledu bodo tudi njihovi otroci mnogo na slabšem in s slabo perspektivo. Razlike med ljudmi bodo vedno večje, srednji sloj bo počasi izginil.

Najprej so se brutalno povecale pkace, ligicno da potem sledi podrazitev ostalih stvari.

Tako je, povečanje plač je krivo. V Avstriji, kjer so plače dvakrat višje, je tudi v trgovinah vse vsaj dvakrat dražje, na Švedskem pa trikrat. Ne moreš imeti evropskih plač in balkanskih cen.

So opozarjali, 06.06.2021 ob 14:20

So že lani opozarjali na bližajočo se inflacijo. Zdaj se dejansko že kaže. Problem vidim tudi v tem, da se bo na daljši rok vse več ljudi spodnjega srednjega sloja, ki so do zdaj živeli solidno, preselilo med reveže. Ne tiste očitne, a tiste, ko bodo živeli precej iz rok v usta in morali posegati po cenejših izdelkih, tudi manj kvalitetnih. Slabša kvaliteta življenja (ne le hrane, ampak tudi rekreacije, oddiha, predvsem pa dostopnost zdravstvenih storitev) bo vplivala tudi na zdravje in dolžino življenja. V tem in tudi izobraževalnem pogledu bodo tudi njihovi otroci mnogo na slabšem in s slabo perspektivo. Razlike med ljudmi bodo vedno večje, srednji sloj bo počasi izginil.

Točno tako. To se napoveduje že nekaj časa, da srednji sloj izginja. Ljudje s povprečnimi ali malo višjimi plačama vse težje pridemo do stanovanj oz postajamo kreditno nesposobni, minimalna plača se viša, medtem ko nam s povprečnimi ostaja nespremenjena, če se bo tako nadaljevalo, bomo čez par let  tudi mi na minimalcu. Iz tega razloga se ljudje vse manj odločajo za otroke. Posledično bo manj delovne sile v prihodnosti, posledično vse manjše penzije, še več revežev. Tudi v industriji napovedujejo vse več robotizacije, torej še več odpuščanj. Odklenkalo bo, ko bodo ti, ki sedaj kopljejo jamo, to so novodobni kapitalisti, ugotovili, da denar ne more krožit samo med bogataši, kajti kaj ti pomaga, če narediš 100000 luksuznih avtov, stanovanj, če ni kupne moči.

Cilj je obubožati srednji sloj, da bodo bolj dojemljivi za ideje Levice. Zdaj imajo še preveč denarja, zato pa so pomaranče tako drage.

Nismo več v socializmu, da vas bo tričetrt v srednjem sloju. Srednji sloj si je treba zaslužit! Kdor bo hotel uživat standard srednjega razreda, bo moral za to precej več in bolje delat. Če ste leni, nesposobni in pomanjkljivo usposobljeni za današnji čas, boste pač zdrsnili na minimalca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close