Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brusnični sok

brusnični sok

Morda katera ve kje bi se dalo kupiti brusnični sok? Gledala sem ze v merkatorju pa ga nimajo.

Hej,jaz bom pa tole izrabila in povprasala,kako je pa s sokom iz crnega ribeza.Vcasih je bil zelo cenjen.ga kdo dela sam doma?verjetno ga je v hladnejsi Sloveniji kar precej.Se nisem zasledila nic o njem

Na zalost ti ne znam odgovoriti,ker ga tudi jaz ne najdem.Spomnila si me na ruske konzerve brusnicne marmelade,ki je bila krasen dodatek k divjacini-leta nazaj.Se je katera spomni?
Lep pozdrav Babi

Pozdrav obema!

Nekaj časa so imeli vse vrste možnih sokov (tudi zgoraj omenjena dva) v lekarnah ali pa v specializitanih trgovinah z zdravo prehrano.

Včasih je tudi v Sparu.

Obstaja pa sok iz črnega ribeza tudi od Fructala.

lp
Nika

Hej Babi, Eta proizvaja odličen brusnični džem, vedno ga imam na zalogi prav zaradi divljačine in puranjeg pa še kakšneg pečenja. Ti ga priporočam.
Ostala sem ti dolžna odgovor za moj rastoči ingver. To se zgodilo slučajno. Pozabila sam en kos ingverja v shrambi v plastični vrečki kakšnih 2 mesecov in je pognal. Jaz pa imam navado da potaknem v zemljo vse kaj bi moglo rasti zaradi radovednosti. Tako sem ta ingver dela v lonček, dodala gor plast prsti (2-3 cm) in je zrasla majhna raslina od 20-tak cm podobna kakšnoj trstiki. Žal, vse skupaj je bilo verjetno prepozno (julija) in je zdaj nehala rasti. Zdi se mi da se čez zimo steblo osuši, verjetno kot krompir. Če se ne bo obdrževala čez zimo, bom naslednje leto zopet poskusila, toda zgodaj spomladi, več za okras kot za užitje.
Z veseljem berem vaše vtise s srečanja čeprav sem imela včeraj in danes veliko dela, hčer je danes napolnila 21 let. Mogoče enkrat pridem in jaz.
Želim ti lepe sanje, Nančika

Brusnični sok sem jaz včasih kupovala v trgovinah z zdravo prehrano. Pila sem ga zaradi težav z mehurjem. Ker pa je bil sok drag kot žafran, sem “prešaltala” na brusnične kapsule, ki so ravno tako učinkovite (in cenejše, čeprav ne precej).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close