bruschetti
Draga Vesna!
tudi sama sem v Italiji preizkusila navedeno “specialiteto”, prinesla s seboj mesanico zacimb, ko pa jo je zmanjkalo sem se pa znasla na naslednji nacin – okus je enak kot pri originalni mesanici:
kupis Drogino mesanico mediteranskih zacimb (1 steklenicka) ter jo zmesas s 1/2 steklenicke suhega grobo mletega cesna (tudi od Droge). Sama imam to mesanico tako pripravljeno kar v stekleni posodici za NNNP.
za kruhke je priprava sledeca:
vzames 1 zlicko navedene mesanice zacimb + 5 zlic olivnega olja + 5 zlic vode in dobro premesas, ter namazes cca 2 zlici na 1 kruhek (1/2 polnozrnate zemlje)
popeces in ko so kruhki hrustljavo zapeceni, dodas na kocke narezan paradiznik (najbolej pelate), ki si jim dodala suho ali svezo sesekljano baziliko…
dober tek!
Lp
Nika
Forum je zaprt za komentiranje.