brokolijeva juha in zelenjavni zrezki
Saj vem, da je za to drug forum, samo jaz nisem neki ekspert, zato bi rada preproste preizkušene recepte od vas izkušenih kuharic:)))
Torej rada bi skuhala brokolijevo kremno juho ali pa tudi ne-kremno in pa spekla zelenjavne zrezke, samo ne tiste že kar pripravljene, ampak bi jih naredila sama.
Lepo prosim za kakšen preprost nasvet oziroma recept.
Hvala!
brokolijevo juho:
– bi jaz pripravila s krompirjem, pač daš kuhat brokoli in krompir (prej lahko na maščobi popražiš čebulo, česen in krompir, brokoli) začiniš(mogoče pol zelenjavne jušne kocke), ko je zelenjava kuhana, zmikaš s paličnim in za izboljšanje zlij še smetano (kislo in sladko, zmešaš, da je tekoče) ali če ne boš dala v juho krompirja (smetana in moka, malo vode, zmešano-vliješ v juho, pa pokuhaš)
Zelenjavne zrezke pa odvisno, iz katere zelenjave jih boš pripravljala:
Jaz naprimer bi uporabila por (bi ga popražila na maslu) pa naribano korenje, tudi malo popraženo, potem pa kaka na pol pokuhana cvetača, lahko še nariban krompir …(po želji pač)
V vso to zelenjavo daš jajca, drobtine (ali namočene ovsene kosmiče, lahko sojo-meso ali kuhana zrna)
začiniš, narediš polpetke, jih malo povaljaš v moki(pomešani z drobtinami), pa popečeš..
Aja, v polpete lahko naribaš še malo sira…
Forum je zaprt za komentiranje.