Najdi forum

Brokoli

Imam 3 veliiiike brokoilije…na žalost verjetno ” plastične”!?….) juha, v masleno smetanovi omaki……to že poznam..Tudi zavitek sem že delala…Kaj še !?*??
P.s.- Nekaj me tastatura “zeza”… Maja
P1.s1.- Šparglji-divji-razen z jajcem…sorte omleta!?..

Mi imamo brokoli (pa tudi cvetačo) rad kot prilogo. Skuham ga na pari, nato pa ga prelijem z jogurtom, kateremu dodam dosti peteršilja ali drobnjaka. Namesto jogurta lahko daš tudi kislo smetano in še malo zapečeš v pečici.
Dodajam ga tudi v zelenjavne juhe, če ga imam preveč, pa ga tudi zamrznem (če imam čas, ga blanširam, večinoma pa ne, pa je tudi v redu).

Jaz v kislo smetano zamešam jajce in polijem po brokoliju ali karfjoli, navrh pa posujem parmezan!!!

Pri nas bo jutri slan rižev narastek z brokolijem.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Nam pa tako paše v lazanji, pa kar precej se ga porabi. Čeprav delam mesno, vedno naredim plast ali dve še z brokoli.

Hojla!
Lahko narediš tudi omako za testenine, ali ap ga enostavno skuhaš (sopariš) in ponudiš skupaj z jasminovim rižem, pečenim lososom in sojino omako – dobiš čisto preprosto, zdravo in izjemno okusno japonsko kosilo 🙂 Meni eno najljubših!

LP

Na temo divjih špargljev:

na morju nam jih je naredil gostilničar v solati in je bila prima. Notri je bilo zrezano in zmešano: nekaj listov zelene solate, zelje, koruza, mlada čebula, rdeča čebula, šparglji, trdo kuhana jajčka in nekaj tunine, pa seveda začinjeno kot solata.

Prima osvežujoče in lahko.

Hej!

Vladka, narastek z brokolijem je za nas zakon:)

Divji spargeljni so mi vsec na vse nacine, ampak v solati s kuhanim jajckom so the best:)))
Sem v stanju pojesti se in se, pa naslednji dan spet. Jakica, tale verzija pa je ze cel obrok:)
Lp

Pri nas brokoli damo v juho ali pa ga dušimo, najraje pa ga imam kar v solati (naredim jo na enak način kot cvetačno).

Helena

Tudi pri nas ga celo otroci prav z veseljem pojejo in ga res rada pripravljam, sicer pa jim sam brokoli, kot priloga, “ne diši”.
Danes bo piščanjčja obara, z možem komaj čakava, od otrok se že slišijo navali navdušenja :-)))) Da, ne bo kdo mislil, da je res 🙂
No ja, pojedli bodo že.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close