Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brizgani piškoti ne uspejo

brizgani piškoti ne uspejo

Kako sem bila včeraj besna. Kupila sem piškotomat, preučila vse recepte, naredila testo, a piškot ni šel na pekač !

Piškotomat je naredil klik, a na pekaču ni ostalo nič. Skozi luknjice je testo sicer prilezlo, a se ni odlepilo od plastike. Kaj delam narobe?

Meni se je zdelo, da je masa pregosta, a narejena je točno po receptih.

To se je meni dogajalo, ko se delala piškote s testomatom iz plastike. Sedaj imam kovinskega in še nisem imela problemov. piškoti vedno uspejo.

Lep dan, Helena

Piškote moraš stiskat direkt na pekač, slučajno ne uporabljati peki papirja. Probaj klikniti dvakrat in malo počakaj. Meni vedno lepo uspejo in jih delam tudi po receptu iz piškotomata

Pekač mora biti mrzel (če je od prejšnje runde, ga kakorkoli dobro ohladi, brala sem, da ga eni dajo celo za nekaj minut v skrinjo). Kot je bilo že rečeno, obvezno brez peki papirja. Testomat postaviš čisto navpično, klikneš in dvigneš. Običajno pride skozi luknjico dovolj testa, da se prilepi na pekač in lepo odtrga. Če vidiš, da ga je premalo, klikni še enkrat, tako bo prilezlo še malo testa. Sicer bo ta piškot malo večji, a nič zato.

Poleg mrzlega in golega pekača je samo praksa, recept je verjetno v redu, drugače poišči malo z iskalcem, veliko jih je vpisanih.

In še na uho: ko sem kupila testomat, je sledilo veliko razočaranje, ker ni šlo ne tako in ne tako. Takrat še ni bilo tega foruma, tako da sem se kar nekajkrat matrala tako dolgo, da mi je nazadnje uspevalo “z levo roko”.
PS: imam plastični testomat, sicer je kovinski gotovo boljši, vendar tudi s tem mora iti.
LP Mimi

Se pridružujem mnenju predhodnic – tudi jaz sem sprva mislila, da sem “čist leva” za take piškote. Pa mi je prijateljica prijazno pokazala, da ni pri tem nobene nežnosti in prevsem ne znanosti – pritisni testomat močno, klik in ga navpično dvigni!

Pa mrzel, gol (ej, ta mi je všeč, Mimi!:) ) pekač!

Tudi “druga runda” in ostale gredo kar v redu, ko dobiš enkrat “grif” – saj veš, vaja dela mojstra!:)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close