Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Britje podpazduh

Britje podpazduh

Vprašala bom nekaj – mogoče za večino uporabnic tu čisto samoumevnega , zame pa ne čisto. Zanima me namreč, kako si brijete pod pazduhami? Jaz sem se do zdaj z damskim brivnikom, vendar imam potem vedno nekaj časa vse vneto, pa še čisto na čisto se ne morem pobriti.Poskusila bi še s klinco- Zdaj pa vprašanje (prosim, ne zafrkavam se, a ne oče ne fant se ne brijeta s klinco) – kaj konkretno rabim za tako britje (kakšno klinco, kakšno peno…) in kako prakticirate. Ali bi isto prišlo v poštev tudi za bikini, kjer si zdaj dlake pulim z epilatorjem na par dni, na morju bi si jih pa vmes s klinco. A se da zdržat, da se s klinco briješ vsaj na dva dni, a se je treba vsak dan? Najlepša hvala za odgovore.

Prosim vsaj za en karatek odg. glede klince in pene, če se kateri da. Hvala!

Jaz se brijem s klinco (Gillete – Venus). Najraje imam kako blago peno za ženske, v sili pa sem uporabila tudi že moževo ali kar kak gel za tuširanje. Brijem se najprej v smeri rasti dlak in potem še v obratni smeri. Pri meni je koža gladka še drugi dan, ampak to je po mojem čisto odvisno od posameznika. Vnetju se izognem tako, da po britju uporabim otroški puder. Vse zgoraj napisano velja tudi za bikini predel.

Poskusi, saj boš takoj videla ali ti odgovarja ali ne. Kar pogumno:-).

Venus-g, najlepša hvala.

Jaz imam kar DM gel za britje in britvice (5/1) tudi. Zelo poceni in sem zadovoljna – čeprav imam občutljivo kožo, ni nobenih izpuščajev. Je pa menda vedno na začetku tako, da je na začetku koža vneta, po par britjih pa se navadi in ni več težav.

Meni se je tudi vedno vnela koža, ko sem se depilirala z britvico in peno. Nato sem poskusila s tekočim milom za telo, pa je bila zgodba enaka. Potem pa sem poskusila z otroškim pudrom. Na suho kožo sem nanesla otroški puder, prvo se obrila v smeri rasti dlak, nato še obratno. Od takrat naprej nisem imela več težav z vnetji in niti z vraščenimi dlakami.

TUdi jaz imam Venus. Pod pazduho nimam nobenih težav. Pobrijem z moževo Gillete peno in je fertik. Po britju ne nanašam nič. Se pa brijem samo bolj za potrebe morja ali pa še vmes kdaj pa kdaj, vsekakor pa ne večkrat v tednu. V glavnem nosim kratke rokave.

Večji problem je bikini, kjer se mi vedno kaj vname. Zelo moram paziti, da vzamem za bikini vedno popolnoma novo britvico

Jaz sem pa imela pri britju podpazduh vedno težave, ne glede na to, s čim in kako. potem pa sem pričela uporabljati depilacijsko kremo. Izboljšalo se je za 70%, enako pri bikiniju.

Depilacijsko kremo sem jaz kupila samo enkrat. Kot prvo odurno smrdi, kot drugo sem se zamislila, kakšna kemija je to, da tako skuri dlake.
Jaz se drugače že od nekdaj brijem z britvico. Pazim, da tega ne počnem prepogosto in ne takrat, kadar moram potem ven, ker britje + deodorant po moje ni najboljša kombinacija. Mora vmes miniti vsaj pol dneva.
Največkrat se obrijem kar pod prho, s tekočim milom. Katera britvica je, sploh ni važno, glavno, da je ostra. Bikini predela ne brijem (imam srečo, da mi ni treba), zato ti ne morem pomagati.

Jaz kupim ponavadi en zavitek britvic za ženske, sensitive varianta, ali od Gilette ali kake Wilkinson so mi tudi OK. Eno britvico uporabljam večkrat, nikakor ne samo za enkratno uporabo.
Raje kot peno imam gel za britje, če pa je včasih sila, uporabim tudi kar navaden gel za tuširanje, podpazduh nimam občutljivih. Brijem si jih pa približno 1-2x na teden.

Da bi si z epilatorjem pulila dlacice pod pazduho in po splovilu, mi je sicer ze padlo na pamet, sem pa po poskusu odnehala, ker prevec boli. Noge so eno, splovilo pa nekaj cisto drugega.
Depilacijska krema mi odurno smrdi, pa se cakat moras, tako da sem tudi to po enem poskusu crtala iz uporabe.
Uporabljala sem zenske britvice, ki so za pod pazduho in za noge ok, za splovilo pa premalo ostre, ce ne uporabis brivske pene, po kateri pa sem imela povecan beli tok, tako da tudi to ni bila idealna resitev za zivljenje brez dlacic.

Zdaj se brijem pod tusem, namazem z gelom za tusiranje in uporabljam moske britvice Gillete za enkratno uporabo. Pod pazduho ni problema, poleti se brijem 2 x na teden, pozimi 1 x. Splovilo si brijem 1 x na teden in na venerinem bregu najprej pobrijem v smeri rasti dlacic (navzdol, od strani navznoter), potem pa se v obratni smeti (navzgor in od sredine proti strani), pa sem lepo gladka, nic ne spika in nic se ne vrasca.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Ne kompliciram.Pod pazduho se brijem cca 2x tedensko.

Vzamem moževo peno, možev brivnik (z žiletko), in je.

Najprej se stuširam in dobro namilim pod pazduho, da odstranim bakterije, ki bi mi inficirale morebitne ranice. Potem se še enkrat namilim in pobrijem – najprej v smeri rasti dlak, nato v obratni smeri. Se še enkrat stuširam.

Včasih sem se potem našpricala z Niveinim deodorantom, ki je bil na bazi alkohola. Potem pa sem ugotovila, da puder dela čudeže :)))
Ja, pa fajn osušit podpazduho.

z venus in gillete peno za občutljivo kožo……

brijem se zvečer in nato namažem pazduhe s deo fa za po britju

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close