Najdi forum

Prosim , če mi kdo razloži kako se kaj brišejo programi ,ki se naložijo na spodnjem desnem delu ekrana ,tam kjer kaže čas pa antivirusni program … ?!? Pa prosim čimbolj preprosto ,ker sem bolj nov na tem področju !!!

HVALA in Lepo se imejte

Da boš izpadel večji frajer se pred prijatelji izražaj takole:
“zagonske ikone v trayu”
Žal ni enotnega načina da se jih znebiš. vsako posebej moraš izklopiti v samem programu ki ga predstavlja.
Samo za primer, ker ne vem katere programe imaš tam: Antivirusni program Norton ima v trayu ikono za real time monitoring (a sem frajer, kaj, kakšne izraze poznam!!) da ga dvoklikneš, potem greš v System – autpotect in tam razkljukaš opcijo (še ena fensi beseda za “možnost”) “Show the auto-protect icon in Tray”
No vidiš, to pa je tudi princip za vse ostale: Odpreš programe, ki jih zaganjajo ponavadi prav te ikone, ali pa z desnim klikom prikličeš menu, poiščeš nekje “setings2 “advanced options” “”configure2 ali kaj podobnega, in tam nekje bo tudi možnost za prikaz ali izklop ikonice v trayu, v slovenščini pa sem že našel takle način: “Prikaži ikono v področju za obvestila”
Še nekaj: s tem seveda ne brišeš programov, pač pa samo ikone za zagon nekaterih možnosti programov katere predstavljajo, ali pa celo za zagon samih programov. Nekateri so celo tako pošteni, da te že med inštalacijo vprašajo, če želiš namestitev zagonskih ikon (ti bližnjice oz. shortcuts) na namizje (desktop), meni start, opravilno vrstico ipd.
če želiš zares odmestiti (se hecam: “deinštalirati” sem hotel reči) program moraš v nastavitve, dodaj, odstrani programe in klikniti na “odstrani”.
Še to, če imaš XPje je še nekaj drugih možnosti, če želiš izvedeti kaj več o tem odpiši.

Sem malo zadaj in imam WIND:98 in se na te ukaze ne spoznam a lahko malo bolj enostavno pa na široko opišeš to

HVALA

Katere windows imaš niti ni tako pomembno. Tiste ikonice ti poleg ure namestijo programi sami, zato je kakšne natančnejše ukaze težko napisati.
Postavlja pa se vprašanje, zakaj bi rad ikonice sploh odstranil? OK, če gre za ikomo recimo kakšnega tečnega programa, ki mora čisto povsod nasrati svoje ikone in se obvezno samodejno zagnati ob vsakem zagonu winsov, kakšnega Real Playerja recimo ali podobnega, potem se je bolje vprašati če ta program sploh potrebujemo. Mogoče ga je bolje kar popolnoma odstraniti iz sistema, kar naredimo ponavadi takp da pod njegovim imenom v start meniju poiščemo če ima kakšen “Uninstall”, če ne pa greš preko Start / nastavitve (setings) / nadzorna plošča (control panel) / Dodaj ali odstrani programe (add or remove programs)…

Sicer pa včasih ikonce tam niso brezveze, protivirusni programi običajno preko nje omogočajo dostop do nekaterih funkcij in podobno.

Za kaj konkretnejšega pa več konkretnih podatkov.

LP Wega

SYSTEM MECHANIC je program,ki ga dobiš na netu.Ima vse žive funkcije,
med drugim tudi Windows start up manager. S tem pripomočkom
računalniku določiš kaj naj se naloži ob zagonu.
Dela na win 95,98,ME,2000,XP
L.P.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close