Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Brisanje zgodovine iskanja po IE

Brisanje zgodovine iskanja po IE

Imam XP-je in IE 6. Rada bi zbrisala vso zgodovino iskanja po različnih iskalnikih po internetu. Zdaj se je tega že precej nabralo in me moti. Se da to kako počistiti?
Hvala za pomoč!

Če misliš zgodovino obiskanih strani, potem greš v IE na menu Tools –> Options in na jezičku General pritisneš na gumb Clear History. Lahko pobrišeš še piškotke (Delete Cookies…) in začasne datoteke (Delete Files…)

Če pa si imela v mislih brisanje tistega, kjer vpisuješ v iskalnike in ti sam ponuja, kaj si vpisovala pred tem, potem pa v istem oknu klikni na jeziček Comtent, pritisni gumb Auto Complete… nato pa gumb Clear Forms.

To drugo sem imela v mislim. Sem iskala po možnostih, pa zgleda, da nisem bila dovolj vztrajna.
Najlepša hvala in lep dan!

Pozdravljen!
Zanima me ali se slike poslane direktno iz digitalca kje shranjujejo, ce se
kako se to briše.
Za odgovor se najlepse zahvaljujem.

Shranjujejo se tja, kamor so bile poslane.

Sicer je pa pri teh stvareh res potrebno biti previden, še posebej, če ne želiš, da slike vidi nezaželjeno oko. Tudi če slike zbrišeš iz diska in sprazniš koš, pa tudi če jih zbrišeš iz aparatove kartice se da te slike še vedno z malo znanja dobit nazaj. Za popolno brisanje obstajajo prav posebni programi, drugače se zna zgodit, da bomo čez čas slikce videli na netu :))

Še enkrat lep pozdrav.
razumem, da se slike poslane iz digitalca shranjujejo, tam kakor so bile
poslane, ni mipa jasno kako se shranijo od osebe ki jih pošilja, pa ceprav jih nikamor ne shranjuje.
za odgovor se vam najlepše zahvaljujem

Skoraj 100% se naredi nek temporary file kamor se pred posiljanjem shranijo slikce. Sicer se ta fajl zbrise, ampak sigurno se ga da obnovit. No tole sicer govorim na pamet, ampak verjetno ce bi se lotil, da obnovim poslane slikce, bi mi to zihr uspelo.

Ne zastopim čisto kaj misliš s tem : ni mipa jasno kako se shranijo od osebe ki jih pošilja, pa ceprav jih nikamor ne shranjuje ???

Slike iz aparata v računalo lahko pridejo na 3 načine.

1. Aparat s kablom priklopiš na računalo. S pomočjo posebnega programa ali pa kar v raziskovalcu (če kartico aparata vidiš kot svoj disk) slike preneseš iz kartice aparata na disk računalnika. To je čisto navadno kopiranje, kot bi kopirala katerokoli datoteko iz enega diska na drugega. Ne ustvarja se nobena začasna datoteka, skratka datoteke so tam, kamor si jih prenesla.

2. Kartico iz aparata vtakneš v čitalnik kartic, ali pa v PCMCIA kartico za notebooke. Na računalu potem to kartico vidiš kot disk in slike zopet kopiraš na disk računala. Spet isto kot v točki 1, ni temp datotek.

3. Preko brezžične povezave(IR, BT) slike pošlješ v računalo. Tu se slike zapišejo na izbran ali privzet direktorij, začasnih datotek tudi v tem primeru ni.

Tako da zdaj povej, katero varjanto uporabljaš in kaj te dejansko muči 🙂

Najprej:katerega digitalca imaš in kateri program za prenos zanj imaš?Različni softver namreč razporeja slike na različna mesta;Canonov recimo v mapo Moji dokumenti/Moje slike.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close