Najdi forum

Brisanje windowsa

Lep pozdrav!

Zanima me, če ima kdo kakšno idejo kako bi zbrisala windowse XP iz računalnika. Hočem namreč vse zbrisat in ponovno naložit. Pa me zanima a gre to preko inštalacijskega cd-ja ali v dosu prek zagonske diskete.
V dosu sem že probala, pa mi piše samo A:\ in ne morem nič drugega napisat. Naprimer da bi dala format c:. Napiše da je neveljaven ukaz.
Probala sem tudi z inštalacijskim cd-jem, pa mi tudi ne gre. Inštalira mi windowse in vse ikone se obdržijo, samo čez gre.
Mi lahko kdo razloži natančen postopek (kaj moram kje kliknit) za to rešitev?
Hvala.

LP

Če imaš v setupu nastavljen zagon (boot) s cd-ja, potem vstavi cd z XP-ji in resetiraj računalnik. Če se bo zagnal s cd-ja, pritisni karkoli, ko ti napiše Press any key to boot from CD. Nato te namestitev sama vodi. Izbrati moraš novo namestitev Windowsov.

Lahko se odločiš za brisanje particije C, kjer so navadno nameščeni windowsi, in računalnik bo kot nov. Nato označiš ta prostor, kamor želiš namestiti XP-je in izbereš hitro formatiranje NTFS. Naprej je pa easy… ne pozabi le na nastavitev slovenskega jezika in tipkovnice.

Če ti kaj ni razumljivo, pa vprašaj.

Lahko pa si z neta skineš programček za tvoj hard disk in očistiš vse. potem samo na novo instaliraš XP-je.

Kratko in jedrnato, le ime programčka še napiši.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close