Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija brisanje slik na digitalcu

brisanje slik na digitalcu

sem precejšen fotografski analfabet, zato prosim, ne se mi smejat.
zanima me, če so slike, ki jih zbrišem, še v kakršnikoli obliki shranjene na kartici, kot npr. še ostanejo datoteke shranjene v računalniku, ko jih zbrišemo ( v košu).

Sicer še tega nisem počel, vendar bi se naj dalo s kakšnim programom slike še dobit nazaj…če seveda nisi spet slikala čez, po tem ko si slike izbrisala.

Kaj si se nag slikal in te je zdaj strah?

Zapis je enak, kot na disku PCja, torej je tudi obnavljanje izbrisanih slik podobno. Če nisi slike prepisal z drugimi, obstaja velika verjetnost, da se jih da obnoviti. Je pa res, da to lahko naredi samo tisti, ki to resnično zna in ki ima zato namenjene posebne programe. Tipična napaka, ki jo delajo ljudje je ta, da dajo kartico v roke najprej šestim sosedom, ki “znajo vse”, ti pa zaradi neznanja pokvarijo vsako nadaljno možnost reševanja 🙂

hvala za odgovore. slike še niso ‘poslikane čez’.

Ostanejo le tiste, na katerih je vsebina golota, seks,…Vse ostale je možno trajno zbrisati.

Misliš sistem ala Idrija xxx :)))))))))))))) LOL

Clovek rabi pomoc, vi ga pa zafrkavate.
Verjetno si ze ugotovil, da se to da.
Povezez se z racunalnikom in najprej pregledas kartico, kaj je se ostalo gor, ce nisi slikal cez, potem bodo verjetno vse slike. Drugace ce jih tu ni tudi se ni vse izgubljeno, lahko si instaliras programcek, ki je primeren za tvoje Windowse, veliko jih ponujajo zastonj, se povezes s fotoaparatom in lahko pogladas kartico,kaj je ostalo gor. Sama sem si izbrisala 150 slik, vendar sem jih na kartici nasla, le trajalo je nekaj casa.

Ali je res, ko kartico večkrat zbršeš, da je na njem manj razpoložljivega prostora in koliko sklik lahko ponameš z dig.fotoraratom, a je omejite (ne mislim na spominski kartici), glede na to, da vsako silko ko slikaš aparat zabeleži s številko.

Z pravim programom se da dobiti slike nazaj, razen če ni spominska kartica napolnjena z novimi slikami, ki popišejo prostor, ki so ga zasedale stare slike (zadeva je zelo podobna kot datoteke v računalniku. operacijski sistem datoteko fizično ne popiše z nečim drugim, ampak samo v tabeli označi da je prostor na disku zopet na voljo)

To v prakis pomeni ko posnameš sebe v kopalnici z erekcijo, zbrišeš slike in vrneš fotoaparat nazaj v službo če si moj sodelavec jaz najprej vtaknem spominsko kartico v računalnik in pregledam kaj se da rešiti.

Kakšne čudovite posnetke lahko človek dobi na fotoaparatih. Nekoč objavim vse skupaj na spletni strani. Obljubljam obilo zabave. Z garancijo samo slike iz službenih fotoaparatov in sami amaterji na posnetkih.

Škratek kaj pa, če kartico formatiramo?

Cool. Najdem pa drugo, ki so jo pozabili formatirat.

New Report

Close