Najdi forum

Brisanje fila

Z diska bi rad zbrisal nek film (u bistvu sploh ne vem če je film, ker zadeva ne dela, končnica je pa .avi.). Zadeva se ne pusti zbrisat – pravi da ga uporablja nek drug program……
Kaj naj bi to bilo….
Film sem zdownloadal z edonkeyem, še vedno ga imam na share mapi…. (vse ostale file lahko brišem – seveda če jih nihče ne dl-ja, tega pa ne….pa še to film se dl-jal s torent pluginom……..

Poskeniral comp z syscleanom, spyboot, adware SE…….nič posebnega, tudi hijack mi ne najde nič posebnega…..

A obstaja kakšen program, k ti pove, kater program trenutno uporablja določen file…….

Varni zagon – potem šele brisanje, ker ti ga pač P2P omrežje drži ..

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ne vem, če bo tole držalo…..
edonkey je ugasnjen, modem sploh izklopljen……..
pa tudi nihče ne dl-ja tega filma………
zanimivo…. file pa lahko preimenujem…….

ostale sharane file lahko brišem če jih nihče ne dl-ja, kljub temu da eD dela, tega pa ne morm tud če je ugasnjen…………..grrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!

Ok, varni zagon bi vrjetno res rešil ta problem…….samo na k…. mi gre k ne vem kwa mu dogaja……

Če praviš, da lahko datoteko preimenuješ, potem ne vem, zakaj je ne bi mogel tudi zbrisat.

Kdo drži določeno datoteko in kwa mu dogaja pa lahko vidiš z telim programčkom

hja to, se tud men čudno zdi…….
zato sem pa mal firbčn……..
samo se jo res ne da brisat……..

hvala za link…..

Zbriši ga kar iz command prompta.

To se tudi meni večkrat dogaja in potem tako datoteko zbrišem kar iz nero burning roma ali pa iz total commanderja. Največkrat se to pojavi zato ker sam explorer v tistem trenutku uporablja datoteko (za prikaz opisa datoteke), včasih pa je za to kriv tudi antivirusni program (če ravno v tistem trenutku pregleduje to datoteko).

LP

aja … še tole …. v explorerju na levi spodaj izklopi prikaz podrobnosti… pa poglej če je kaj razlike… če pa ni, potem pa en tretji program – proces uporablja to datoteko.

LP

1.) Če praviš, da lahko preimenuješ fajl, ga preimenuj na nekaj kratkega. Naprimer “x.x”. To bo koristlo za nadaljnji postopek…
2.) Zapomni si točno pot do tega sedaj preimenovanega fajla in si jo po potrebi zapiši nekam.
3.) Odpri meni “Start”, nato pojdi na “Run” v okence vpiši “cmd” in stisni enter. -> Odpre se pogovorno okno “Command Prompt”, ki ga pustiš ODPRTEGA!
4.) Stisni CTRL+ALT+DELETE in odpri Task Manager pa med trenutno zagnanimi procesi poišči napis “explorer.exe”, ga označi in stisni gumb “End process”. -> S tem si popolnoma izklopil raziskovalca v računalniku, torej nobena datoteka, ki je bila prej samo v njegovi uporabi, zdaj več ne bo v njegovi rabi, ker on pač ni aktiven kot proces…
5.) Sedaj bo treba malo spretnosti… Pomakni se v okno “Command prompt”, ki si ga zagnal pod točko št. 3 in se s pomočjo ukaza “cd imedirektorija” pomakni v mapo kjer imaš fajl,ki se ga ne da izbrisati. Vmes lahko preveriš kje se trenutno nahajaš in katere direktorije imaš na voljo, z ukazom “dir”. Pri direktorijih, ki so sestavljeni iz več besed ločenih s presledkom, si pomagaš tako, da vpišeš ” cd ”ime direktorija” “, pri čemer je ime direktorija obvezno pod narekovaji (“).
6.) No, in sedaj, ko si v mapi pri kateri lahko z ukazom “dir” ali “dir/p” vidiš fajl z imenom “x.x” (ali kakor si ga pred tem poimenoval sam), napišeš samo še: “del imefajla.končnica”
7.) Zapreš Command Prompt, ponovno stisneš CTRL+ALT+DELETE, se pomakneš v Task Manager in klikneš LEVO ZGORAJ na “File” -> “New Task (Run…)” in vpišeš “explorer.exe” ter stisneš gumb “Ok”.

Tra raaaa! Postopek je popolnoma pravilen, sedaj je odvisno samo kako mu boš sledil. In, če je fajl sploh že v rabi procesa explorer.exe. Ker, če ni… nisi naredil nič. 🙁
Pa srečno! 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close