Najdi forum

brisanje fajla

Lep pozdrav!

Rada bi izbrisala z diska fajl, ki ga pa žal ne morem. Ko kliknem DELETE, napiše tole: Cannot delete……It is being used by another person or program.

Programe sem zaprla vse, tudi restart računalnika ne pomaga.

Kaj naj storim, da bom datoteko lahko zbrisala?

Hvala!

Pejt v Safe mode, al pa v dos, pa tam zbriši kar hočeš. Sam pazi, da ne zbrišeš kaj takega, ki bi…. :).
Previdnost ni nikoli odveč

Zakaj bi rada izbrisala datoteteko? Ker se bojiš, da je virus v njej? Če tudi tvoj antivirusni program enako razmišlja, potem moraš najprej tega začasno ustaviti, da boš lahko to naredila. Seveda ga na koncu ne pozabi ponovno aktivirati!

Kako pa to naredim v dosu ali safe mode-u? Za safe mode sploh ne vem kaj je. Nisem namreč ravno maher.

Katere ver. okolja Windows uporabljaš? 🙂
Predn se ti zaženejo pritiskaš F5 (vsaj pri 98ki je tko), pa ti gre v safe mode.
Ali pa pritiskaš F8, pa potem izbereš Samo MS-DOS (oz. Command prompt only).

XP Professional imam.

Hm Safe Mode bi moral it, 2. varianta pa odpade

Napravi si zagonsko disketo in računalnik znova zaženi z vstavljeno disketo. Tako boš lahko zbrisala datoteko.

lp

Torej: slo bi – safe mode
– zagonska disketa

Sicer hvala vsem za predloge in pomoč, a jaz nimam pojma kako se naredi ne eno ne drugo, zato bi prosila, če se komu ljubi, da po korakih opiše, kako to storiti. Kako priti v safe mode torej?

hvala

Ojla!

Torej postopek bi rada

1. najprej v disketnik vstavi prazno disketo
2. greš na My computer (moj računalnik)
3. klikneš z desno tipko miške na disketno enoto in izbereš “format”
4. potem se ti odpre eno okno in tam najdi “Create an MS-DOS startup disk” – tam mora bit kljukica
5. potrdiš s start
6. ponovno zaženeš računalnik (disketa ostane v računalniku)

Če vse štima bi se zdaj moral sistem zagnat iz diskete – ni pa nujno:)

Če se kje zatakne pa še piši.

lp, tadej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close