brisanje DLLov
V neki reviji sem prebral, da Windowsi vpišejo razne DLL datoteke pri svojem zagonu, prav tako pri zagonu programov, ko se program ugasne nekatere DLL ostanejo v spominu in s tem nepotrebno obremenjujejo naš spomin (RAM).
Napisan je tudi postopek:
Vstopite v Registry Editor (Run>Regedit) in poiščite HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer.
Najdite AlwaysUnloadDLL in dodajte vrednost!
V kolikor postavka ne obstaja ustvarite nov DWORD s naznačenimi parametri.
Zanima me kakšno vrednost, kje dobim vrednost, kaj ta vrednost sploh pomeni in kaj je DLL?
Hvala za odgovore.
Ja tja noter poglej če obstaja:
AlwaysUnloadDll=1
če ne pač kreiraj nov podatek in sicer
desna tipko na miški
New (Nov)
Ime AlwaysUnloadDll
vrednost 1
pri tej vrednosti, ti bo sistem vedno sprostil neuprabljene dll datoteke, če
bo pa vrednost 0 bodo pa pač ostale v spominu in bodo takoj na voljo sistemu.
Seveda moraš po končanem postopku ponovno startati računalnik
http://www.xs4all.nl/~laar2002/tweak/win98/unload-dll.html
evo tuki so natančna navodila
XPji imajo precej izboljšane algoritme v memory managementu glede na prejšnje verzije polkenc.
Reciva, da po kmečko pogledava kako zadeve delajo. V pomnilnik se poleg OSa in programov nalagajo tudi dllji. Ko program ugasneš, dllji ostanejo v pomnilniku. Če čez nekaj časa zopet poženeš isti program ali pa nek drug program, ki uporablja isti dll, je le ta že v pomnilniku in zato je zagon programa znatno hitrejši.
Če pride do tega, da si zagnal cel kup drugih programov in ti začne zmanjkovati pomnilnika, potem memory management pogleda, kateri dllji so naloženi v pomnilniku in jih ne potrebujemo. Če najde kakšnega takega, potem te dllje sprosti iz pomnilnika, drugače za pomnilnik uporabi swap datoteko na disku.
Ker je ram nekako enako hiter ali je zaseden 5% ali 99% je zato vseeno, če so tisti dllji spravljeni nekje notri. Če bo pomnilnika zmanjkalo, bo memory management že poskrbel, da se nepotrebni odstranijo, če ne pa lepo čakajo in ti lahko pohitrijo ponoven zagon nekega programa. Tako da s tem bi po moje naredil več škode kot koristi.
Forum je zaprt za komentiranje.