Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Bris iz nosa ali žrela?

Bris iz nosa ali žrela?

Ali si vzamete doma pri samotestiranju bris iz nosa ali žrela?! Poznam nekaj primerov ko so si vzeli bris iz nosa je bil izvid negativen,bris iz žrela pa je bil pozitiven in kasneje pcr tudi…

Oboje. Iz žrela in iz ene nosnice.

Iz rit

Si lahko z isto palčko recimo postrgam po grlu in nato v nosu? Sem v tesnem stiku z obolelo in mi četrti dan še kar kaže negativno iz brisa iz nosu. Pa ja naj bi bil omikron zelo kužen?!

Odgovor na objavo uporabnika
Neli948, 21.01.2022 ob 17:34

Si lahko z isto palčko recimo postrgam po grlu in nato v nosu? Sem v tesnem stiku z obolelo in mi četrti dan še kar kaže negativno iz brisa iz nosu. Pa ja naj bi bil omikron zelo kužen?!

Ja, z isto palčko greš. Samo pazi, da se ne boš dotikala jezika ali zob, ampak da postrgaš samo tam, kjer so ali naj bi bili mandlji. 15 min pred odvzemom brisa ničesar ne zaužij (ne hrane, ne pijače).

Ja, seveda: naredi oboje. Tule imaš članek o tem in tudi video je zraven: https://sobotainfo.com/novica/globalno/bi-prepoznali-simptome-omikrona-zdaj-celo-svetujejo-kombinirani-test-bris-nosne

Omikrona itak ne zazna tako da je vseeno kam ga vtakneš.

Pa menda ne delate z isto palčko teste iz nosu ter še žrela? ?

wd40a, 21.01.2022 ob 18:14

Omikrona itak ne zazna tako da je vseeno kam ga vtakneš.

Seveda zazna omikron, kaj da ne. Kako so pa ugotovili, da je več kot 80% okužb z omikronom, če ga test ne zazna? Kaj palamudiš?

zazna zazna, 21.01.2022 ob 18:31

Seveda zazna omikron, kaj da ne. Kako so pa ugotovili, da je več kot 80% okužb z omikronom, če ga test ne zazna? Kaj palamudiš?

Iz izkušenj ljudi ki me obkrožajo. Svojo ti povem čez par dni.

Sploh ne rišem tu, 21.01.2022 ob 18:26

Pa menda ne delate z isto palčko teste iz nosu ter še žrela? ?

Z isto palčko, ampak v obratni smeri: najprej žrelo, potem nos 🙂

wd40a, 21.01.2022 ob 18:37

Iz izkušenj ljudi ki me obkrožajo. Svojo ti povem čez par dni.

Ne, štos je v tem, da testi zaznavajo z rahlim zamikom. Lahko se počutiš že malo usrano, nič konkretnega še, ampak čutiš, da nekaj prihaja, pa ti test še ne pokaže. Potem, ko je pa dejansko kašelj, prehlad… ga pa zazna. Tako da je treba malo počakat, dan dva.

ultrapas, 21.01.2022 ob 18:49

Ne, štos je v tem, da testi zaznavajo z rahlim zamikom. Lahko se počutiš že malo usrano, nič konkretnega še, ampak čutiš, da nekaj prihaja, pa ti test še ne pokaže. Potem, ko je pa dejansko kašelj, prehlad… ga pa zazna. Tako da je treba malo počakat, dan dva.

aja, ok, možno. Me čaka še PCR.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close