Bris iz nosa ali žrela?
Neli948, 21.01.2022 ob 17:34
Si lahko z isto palčko recimo postrgam po grlu in nato v nosu? Sem v tesnem stiku z obolelo in mi četrti dan še kar kaže negativno iz brisa iz nosu. Pa ja naj bi bil omikron zelo kužen?!
Ja, z isto palčko greš. Samo pazi, da se ne boš dotikala jezika ali zob, ampak da postrgaš samo tam, kjer so ali naj bi bili mandlji. 15 min pred odvzemom brisa ničesar ne zaužij (ne hrane, ne pijače).
Ja, seveda: naredi oboje. Tule imaš članek o tem in tudi video je zraven: https://sobotainfo.com/novica/globalno/bi-prepoznali-simptome-omikrona-zdaj-celo-svetujejo-kombinirani-test-bris-nosne
wd40a, 21.01.2022 ob 18:37
Iz izkušenj ljudi ki me obkrožajo. Svojo ti povem čez par dni.
Ne, štos je v tem, da testi zaznavajo z rahlim zamikom. Lahko se počutiš že malo usrano, nič konkretnega še, ampak čutiš, da nekaj prihaja, pa ti test še ne pokaže. Potem, ko je pa dejansko kašelj, prehlad… ga pa zazna. Tako da je treba malo počakat, dan dva.
ultrapas, 21.01.2022 ob 18:49
Ne, štos je v tem, da testi zaznavajo z rahlim zamikom. Lahko se počutiš že malo usrano, nič konkretnega še, ampak čutiš, da nekaj prihaja, pa ti test še ne pokaže. Potem, ko je pa dejansko kašelj, prehlad… ga pa zazna. Tako da je treba malo počakat, dan dva.
aja, ok, možno. Me čaka še PCR.
Forum je zaprt za komentiranje.