Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bridget – b.kis

Bridget – b.kis

Hej! Prelistala sem malo casopise v zaostanku in v Nedelu 27. julija nasla oceno gostilne Cantina Torkla Korte.Ker je to pri nas,sem radovedna prebrala in citiram:

S to pasteto(racjo) smo se srecali se enkrat pri predjedi z imenom Racka se predstavi(2.200 sit),kjer smo dobili poleg nje se popecene racje prsi v
balzamicnem kisu.In tu se je pokazal problem,ki smo mu sledili skoraj pri vseh kroznikih.Tisti,ki jim je pripravljal osnovne recepture,je pac uporabljal
izbrane in drage sestavine.Za b.kis ob tej jedi je verjetno predvidel tistega,ki je star 12 in vec let in ima sladko noto.Tokratne racje prsi pa so
bile pripravljene z najbolj preprostim (in najcenejsim) kisom te vrste,ki je seveda kisel.In zato je jed “padla skozi”.

Torej vidis,kako je z balzamicnim kisom.Brkinski,ki ga jaz kupujem in hcerka nosi v Anglijo, ima prijetno sladko na med spominjajoco noto.Pa je samo jabolcni!
Ne bi rada zavajala.Pravi Modenski staran je nedvomno bozanski,toda tudi brkinski je za ta denar res imeniten.

Ocena gostilne:3 soncki + brancinov in lososov carpaccio,kapesante na zaru,morska kremna juha s skampom,poletna minestra,tagliatelle s skampovo buzaro(moja jed),file brancina z buckami

– neskladnost sestavin v jedeh z zahtevno recepturo,visoke cene

Da ti se povem,kaj sem dobila od prijateljice v Toscani:
Licno kosarico z izvirnimi steklenickami napolnjenimi z zeliscnim olivnim oljem in zeliscnimi kisi.Vse narejeno doma;na vsaki steklenicki s trakcem
privezan sopek suhih zelisc in recept.ENKRATNO! Darilo pisano meni na kozo.

Lep pozdrav vsem horumovkam in seveda tebi Babi

Joj Babi, tako me “razburiš”, da bi se kar vsedla v avto in šla po b.kis na tvoj konec. Res je, če kupiš v Šparu še tako drag kis, je še vedno kisel in niti sledu o čem drugem. Bom v naslednjih dveh ali treh mesecih sigurno prišla do pravega.
Takšna darila so enkratna in neponovljiva. Tudi sama rada obdarujem na takšen način. Za božič sem za prijatelje pripravila stvari za kuhano vino (vino, cimet, v mošnjiček sem dala rjavi sladkor, …) na list papirja napisala recept (ne suhoparnega, ampak z raznoraznimi dodatki) in dala vse v škatlo, skupaj z mandlji in orehi. Res je bilo super in ko si odprl škatlo je tako zadišalo. Za veliko noč pa sem skuhala pomarančno marmelado in na pokrovčke dala blago s pentljo. Res se splača potruditi za takšna darila, ko vidiš presenečenje in veselje v obdarovančevih očeh.

Tudi moja mami daje različna zelišča v kis in v olivno olje, vendar nevem točno kakšna. Če ti ni odveč, bi te lepo prosila za te recepte, saj mislim da bi bila moja mami tega darila nadvse vesela. Lahko mi pošlješ tudi na mail.

Hvala ti in uživaj (pa saj si na morju, tam se vedno uživa a ne)
Bridget

Hej,ker se moji zbujajo ,jim pripravljam zajtrk na balkonu.To je edini dnevni cas,ko lahko v hladu pojemo.Se beremo popoldne .OK?
Tvoja darila so res pravo presenecenje.Recepte za mami dobis.
Ja,na nasem kopaliscu je prijetna senca in pod bori dopoldne vedno pihlja.
Morje pa 28,sicer cisto.
Lep(ceprav se vedno pri nas vroc ) dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close