Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika brezzobi kaj kuhati

brezzobi kaj kuhati

Pozdravljene mojstrice in mojstri,

naš dedi je za kakšen teden postal brezzobi dedi:)
Zobozdravnica mu je izpulila zobe, sedaj pa čaka na protezo. V vmesnem času pa mora tudi nekaj jesti. Imate kakšne predloge, kaj kuhati (razen juhe na juhe)?
V nedeljo imamo pa rojstnodnevno kosilo, pa bi vas prosila za kakšne ideje, kaj kuhati, da bomo lahko jedli vsi, tudi naš dedi, pa da ni preveč zakomplicirano za pripravit.
Pomislila sem že na polento, ampak kaj ko je ne znam nareditri nič drugače kot le po osnovnem receptu:(
Hvala vam vsem za pomoč.
Lep dan,
Meta.

S polento se da narediti precej dobrot, ampak za brezzobe jedce je vseeno težko. Na pamet mi pade edino varianta z umešanim naribanim sirom – meni je najbolj všeč s parmezanom, lahko umešaš koščke gorgonzole, ali pač sir po želji, šlo bi tudi s šinačo, pa zraven pire. Sicer bo pa verjetno res najlažje s kakšnimi gostimi kremnimi juhami.
Dediju pa želim, ta bi mu teden hitro minil 🙂

Mislim da s pire krompirjem in pečenko stefani ne bi smelo biti problema!

Če pa pire krompirju in štefani pečenki dodaš čežano ali špinačo, bi bilo tudi dobro.
lp

Pire.
Pireji pa so lahko iz marsičesa.
Špinača.
Polenta.
Krompirjevi žganci.

Meta – in kaj je bilo za kosilo???

Jutro,

no naš brezzobi dedi se je včeraj zelo dobro najedel:)
Kuhala sem polento, potem jo narezano na rezine popekla in dodala malo gobic. Zraven bučke v omaki, riž, pa zelo mehko meso (piščančje).
Je bil zelo zadovoljen, ker ima juhe že vrh glave in pravi, da juhe ne bo nikoli več jedel;)
Hvala vsem.
LP,
Meta

Jaz sem bila 3 mesece na tekoči hrani, ko sem imela zvezano čeljust, pa sem preživela. Sem hodila po svetu kar s paličnim mešalnikom.

Hvala enako. Imel sem tako zvezano čeljust (2x zlom spodnje vilice) da so bile pečke v paradižniku prevelike da bi jih posrkal. Vse kar sem pojedel sem lahko posrebal na navadno slamico. Jedel sem v glavnem kašice, čokolešnik, jogurte, pasirano skuto, redek pire krompir, razno zelenjavo vse to zelo na fino spasirano in tekoče. Tega res ne privoščim nikomur, se pa da nekako preživeti!!!

LP PP

Ti si imel vsaj slamico, jaz odprtine še tako velike nisem imela. A si imel tudi klešče s sabo, če bi ti ratalo slabo? Pri meni je šlo za predolgo spodnjo čeljust – progenijo. Bolelo za umret, od lakote sem včasih kar tulila. Pa še potem je bilo težko, ker se je čeljust odnavadila žvečenja… Izbruhala sem vse, kar sem pojedla – razen jogurtov. Zgledala sem kot okostnjak. Ampak mi ni žal. Kako leto po operaciji (jutri bo 10 let) sem lahko prvič v svojem življenju ugriznila v jabolko. Bi šla še enkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close