Brezžični internet
Mobitel ni isto, ker je časovno zelo omejena uporaba, vsaj pri meni.
Kar mene skrbi je, da sem temu sevanju izpostavljena celoten delovni čas.
Ne potrebujem “pametnjakarskih” odgovorov, zato take obdržite zase. Vse, ki bi mi lahko na laičen način razložili kakšno strokovno zadevo, pa prosim za pomoč. Hvala.
Oprosti, ni bilo mišljeno tako. Se opravičujem, če si me narobe razumela.
Poglej, če imaš brezžični internet, uporabljaš računalnik. Več EM sevanja dobiš direktno od monitorja in elektronike v računalniku, ter z uporabo mobitela, verjetno si zato v bližini vtičnic in električne napeljave po stenah, …
EM sevanju se dandanes ne moremo izogniti, to onesnaženje je vsenaokoli nas. Nekateri si v namen, da to preprečijo kupujejo posebne blazine z bakreno mrežo, ki si jo dajo na posteljo, na mobilne telefone pa montirajo napravice, ki naj bi to sevanje blažile ali odklanjale, itd… Žal razikave še niso uspele dokazati učinkovitosti uporabe teh sredstev, koliko ima pri tem močan lobi proizvajalcev mobilnih teelfon, še ni jasno….
Zakaj sem vprašala po mobilcu?
Mobilni telefoni sevajo zato, ker so električni produkti, ki sprejemajo in pošiljajo signale. Strokovno je to sevanje znano kot elektro magnetno sevanje, ali pravilno: Electro Magnetic Field radiation (EMF). Sevanje ki ga oddajajo mobilni telefoni je podobno kot je sevanje mikrovalovne pečice, le da je veliko manj efektivno.
Z pošiljanjem in oddajanjem signala seva telefon z anteno in s “telesom” telefona. Največ sevanja iz telesa telefona pride skozi zgornji del telefona, tam kjer je zvočnik telefona. Torej ima sevanje direkten dostop skozi lobanjo do možganov.
Predvidevam, da nimaš EM oddajnika in sprejemnika ali modema za brezžični prenos v svoji neposredni bližini, npr. na slušalkah na glavi in to po osem ur dnevno?
Elektromagnetna sevanja določimo s frekvenco ali energijo. Čim višja je frekvenca sevanja (manjša valovna dolžina), tem višja je njegova energija in obratno. Elektromagnetna sevanja delimo glede na učinek na ionizirna in neionizirna.
– Ionizirna sevanja imajo precej višje frekvence in s tem več energije od neionizirnih in zato lahko ionizirajo snov – izbijejo elektrone iz atomov. Od tod tudi ime, saj procesu izbijanja elektronov iz atomov pravimo ionizacija. Ker ionizirna sevanja izbijajo elektrone tudi iz atomov v človekovem telesu, lahko ogrozijo zdravje. Med ionizirna sodijo rentgenska sevanja, radioaktivna sevanja v zemeljski skorji in izven nje.
– Neionizirna sevanja imajo nižje frekvence od ionizirnih ter tako premajhno energijo za ionizacijo snovi. Delimo jih na enosmerna električna in magnetna polja, sevanja zelo nizkih, nizkih in visokih frekvenc, radijskih frekvenc, mikrovalove ter infrardečo, vidno in ultravijolično svetlobo. Določen del neionizirnih sevanj zaznavamo s pomocjo čutil (vidna svetloba, toplota), medtem ko za ionizirna sevanja to ne velja.
Vir:
Iris, kolikor se spoznam na tele zadeve (zarjavelo znanje s faksa), tudi pri enem samem rentgenskem slikanju pokasiraš precej več škodljivega sevanja, kakor z večletno uporabo določenih el. aparatov. Ali sa sončenjem npr. .
“Love is the answer to the final question you ask” – Unknown
Forum je zaprt za komentiranje.