Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija brezžični internet – izkušnje

brezžični internet – izkušnje

Doma imam internet še na “staro telefonsko linijo”, ki je zelo počasen, za kak mail še gre, kaj več pa ne. Internet uporabljam redko, zato se mi zdi naročnina (v bloku imamo več ponudnikov optike) zaenkrat ne zdi smiselna.
Odločam se za brezžični internet.

Razmišljam o instant internetu – 20 GB – morda le časovni zakup 1, 3, 10 dni. Kupim modem in sim kartico in potem po potrebi kupujem naročnino za določeno št dni.

Ali ima kdo konkretne izkušnje?
Sploh si ne predstavljam kaj pomeni koliko pomeni 20 GB prenesenih podatkov?
(uporabljala bi e-mail, FB, brskanje po MONu, morda še kaj…)
Kako je s pokritostjo v Slo?

Hvala za vse morebitne info.

Mislim, da bo ceneje, če greš na optiko. Drugače pa lahko dobiš na probo.
Jaz sem čist zadovoljna. Mobitel 30€ na mesec. Od aprila mi edino omejujeo prenos, ko presežem eno kvoto lovdanja. Drugače dela čist normalno… mogoče kako uro malo bolj počasi, ker je veliko uporabnikov gor.

Hvala “ena,ki ve”.
Malce bolj me vleče brezžični, da nisem lokacijsko vezana, vzamem comp pa grem pod smreko, pa se povežem z internetom če mi paše… Oba bi imela, a je ekonomsko neupravičeno, zato se odločam med tema dvema opcijama… pa se ne morem.
Brezžično varianto pa premalo poznam.

Če imaš možnost preveri, ali v tvojem stanovanju sploh dela. Po mojih izkušnjah ne dela v starejših hišah, kjer so zelo debeli zidovi, pa tudi v novejših stanovanjih, kjer pri gradnji uporabljajo veliko železa. Šele nato bi se odločala o instant internetu.

V kolikor bi ga imela za uporabo doma, bi se vsekakor odločila za kakšno drugo obliko (optika?), za brskanje po internetnih straneh popolnoma zadošča tudi instant, le precej drag je. Mi plačujemo za optiko 20/20 in za kabelsko tv pri siolu 21 eur, ko bo akcija potekla bo okrog 27 eur za oboje. Zaenkrat smo zadovoljni – uporabljamo eno leto, težav ni.

Pri brezžičnem je treba upoštevati sevanje, ki ga oddaja modem. Razen, če kupiš usb podaljšek in imaš modem kakšna dva metra od sebe.

resno? sama uporabljam si mobil usb in ga imam v spalnici stalno priključenega na računalnik.

ljudje niso navdušeni nad količino prenosa podatkov in hitrostjo prenosa

resno? sama uporabljam si mobil usb in ga imam v spalnici stalno priključenega na računalnik.[/quote]
Ja, resno.

V spalnico pa takšen modem ne spada.

najprej se sploh pozanimaj kaj imas lahko in koliko močno bo to…kajti odvisno je od lokacije in ni vse za vse…potem pa naj ti bo jasno tole…brezvrvični ali vrvični net…nema veze, enako dela, vse je odvisno od tvoje moči interneta…torej zakaj imaš sedaj tako počasnega, imaš tak paket ali zivis tam, kjer ni moznosti za hitrejsi net…

Če imaš možnost izbire med različnimi optikami v hiši se vsekakor odloči za optični priključek.

Glede na tvoje zahteve po mobilnosti bi ti predlagal kombinacijo T-2, mobilno telefonijo za 4 EUR mesečno, ki vključuje 50 MB podatkovnega prenosa in optični internet 10/10 Mb za 19 EUR na mesec.

To je dobra osnova, če se kasneje želiš znebiti morebitnega TV kabelskega operaterja ali fiksnega Telekomovega priključka. Če boš ti storitvi prenesla na optiko, te bo prišlo ceneje ju plačuješ sedaj. Potem, ko imaš več storitev pri T-2 (internet, TV, telefonijo, mobilno telefonijo) jih lahko še zapakiraš in te pride še ceneje.

Edini pogoj za omenjeno kombinacijo je dobra pokritost mobilnega T-2 signala tam kjer misliš uporabljati mobilni internet – pod smreko. Možnost podatkovnega prenmosa po mobilnem T-2 omrežju je omejena le na večja mesta.

___________________________________________________________________________ Za dodatne nasvete s področja računalništva me lahko kontaktirate preko podpora@lems.si ali na http://www.lems.si

Super, hvala vsem za mnenja.
Živim v mestu z dobro pokritostjo in dobro izbiro med vsemi ponudniki. O brezžičnem internetu sem resno razmišljala ker bi bila tako bolj mobilna, da bi lahko uporabljala računalnik ne samo v svojem stanovanju ampak tudi zunaj njega… saj sem redko doma, tudi zato imam zdaj doma internet še na “staro telefonsko linijo” … glede na to, da bo konec leta treba tudi za TV nekaj ukreniti, bom verjetno izbrala trojček od enega optičnih ponudnikov… bom pa pod smreko le uživala v družbi koga drugega ne računalnika 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close