brezžična povezava drugega rač na internet
V hiši imam dva fiksna računalnika. Trenutno je na adsl (siol) povezavo priključen samo en računalnik. ker bi rada, da bi bila oba, so mi v trgovini svetovali naj si kupim ključek linksys wusb100 in bom lahko imela dostop do neta z obeh. ključek sem kupila, ga namestila na računalnik po navodilih, vendar noče vzpsotaviti povezave z internetom. Obvesti me sledeče: you are not connected to a wireless netowrk. Siolov modem imam v spodnjem nadstropju, računalnik na katerega želim povezati net pa v zgornjem nadstopju (vmes so tri stene). Mi zna kdo svetovati kako naj povežem internetno povezavo še na drugi računalnik. Ali bi morda morala na sedanjem, na katerem imam net tudi kaj nastaviti). na obeh rač inmam winse xp.
hvala vam za kakršnokoli pomoč in lep pozdrav
znamke je Iskratel sinope 568+R2 Annex B P2. Se mi zdi čudno, ker so mi takrat ko sem se odločala za internetnega ponudnika, so mi na Telekomu rekl, da se da komot dva računalnika priklopit, enega navadno drugega pa lahko brezžično, ker ma ta Iskratel antenco.
…tako je ko se človek na te zadeve kaj dosti ne spozna pa na koncu misliš, da si kupil sonce, dobil si pa meglo…
Odpri brskalnik na računalniku, ko lan dela. Na naslovu http://192.168.1.1
vpisi user in password (oboje je “user”). Tam najdeš wireless mode: disabled
Kliknes enable in nastaviš osnovne stvari wirelessa(ssid, protocol itd.)
Potem greš na drugi rač. in poskeniraš omrežje. Če dela wireless vredu boš videla svoje omrežje. Se povežeš, vpišeš geslo, ki si ga določila in probaš, če deluje.
Lp, Goran
Forum je zaprt za komentiranje.