Najdi forum

Brezrepi glodalec

Pozdravljeni!

Imam eno Genialno podgano brez repa na PS/2 (+ serijski adapter (combo), ki ga ne rabim-original) priklop. Je zelo simpatična in če je 40 sekund ne porivaš, zaspi. Pametna, ni kaj, varčuje z energijo. Žre pa samo 1,2V baterije. Do tu vse OK.

Problem pa nastane, ko preteče 1 ura in natanko 12 minut (sem štopala), nakar se ji skeglja… izgubi orientacijo. Jaz jo rinem gor, kurzor gre dol, jo rinem v levo, kurzor gre v desno. Poskusila sem jo ponovno nastavit (kalibrirat), ampak ona mene niht šljivit… 🙁

Zamenjam baterije, stanje ostane nespremenjeno. Jo odprem in očistim notranjost ter kroglico… nič, prečekiram kanale (oddajnik-podgana)… se ujemajo. Gonilniki bp. Pogledam v nadzorno ploščo: Ta naprava deluje brez težav (whatever…).

Nesla sem jo k veterinarju na servis, pa sem dobila strašno pameten odgovor: Menjajte baterije! A dej nehi, ne me basat?! Da počiš od smeha, še raje bi pa počila unga tipa tam… in njemu zamenjala baterije!

Ker mi ni preostalo drugega, sem jo predčasno upokojila. V zaslužen pokoj je odšla tudi veteranka tipkovnica, ki je preživela stari računalnik (in mojega sina). Zamenjala sem vse skupaj z Logitechovim kompletom, ki ima optično podgano. Imam vsaj eno delo manj, kar se tiče čiščenja 🙂

Spoštovane in cenjene računalniške strokovnjake tega foruma sprašujem:
Ali naj brezrepo podgano pokopljem (z vsemi častmi…Snaga d.o.o.) ali pa je za njo morda še kaj upanja? Sprašujem pa zato, ker ni bila poceni…

Nanjo se je spomnila moja nečakinja in me po ovinhik “žica”, če bi…. khm, khm…
Rada bi ji jo dala, saj je praktično nerabljena in kot nova. Saj gorenjka nisem, ji bom pa novo kupila, če tej ni pomoči. Upam samo, da je pozabila kako točno izgleda… 🙂

Odgovori bodo dobrodošli, zahvalila se bom pa, ko jih bom dobila.

Lp,

Lady L

Oprosti ampak RES si ne morem kaj, MORAM ti dati tale nasvet:

Po eni uri in pol obrni miško okoli (180° vodoravno) in delaj z njo naprej…

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Še bolje je,če začneš vlačiti mizo sem ter tja,miš pa priveži,da bo mirovala….

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Stvarem ki se hitro gibljejo, teče čas počasneje. Pri svetlobni hitrosti se čas celo ustavi. Če boš miško šibala po mizi dovolj hitro, se ti tista ura in 12 minut raztegne na kakšno bolj uporabno vrednost.

No obstaja pa še najmanj ena možnost. Miško daj pod mizo in jo vleči po spodnji strani, navrhu pa daj močnejši magnet da jo gravitacija ne bo preveč motla. 😉

Kaže, da so včeraj eni vstali z levo…. drugi pa danes 🙂

Fantje, noo…

Že res, da sem vprašanje zastavila na malce manj duhomoren način, ampak ali res ne premorete kakšnega pametnejšega odgovora?

To ni štos… Resno me zanima zakaj to dela?

LP, Lady L

Mislim, da se spomnim tega problema.
Očitno se pač nekaj segreje na vezju v podganinem trebuhu in ti delaš po
svoje podgana pa po svoje.
Namreč možno je, da podgana prehitro požre baterije, katere postanejo čez kako uro zanič.
Sicer bi to lahko poizkusila sama:

– daj nove baterije v podgano
– goni jo eno uro sem in tja
– ko začne zafrkavati – hitro vzemi baterije ven
in z instrumentom pomeri napetost baterij, pa če je kaj pravice na tem
svetu – bi morala videti, da so postale izrabljene..

Drugače pa podgana sodi v /dev/null

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

/dev/null = ???

Baterije, kakršne so v podgani imam tudi v brezžičnih slušalkah. Tudi to sem že preskusila…. ziher je ziher… slušalke so delovale še 1 mesec, kar pomeni, da baterije niso bile izrabljene.

Lp, Lady L

/dev/null je na *Nix področju isto kot je v tvojih cenjenih Windozih npr.
Koš ??

:)))))))))))))))))

V pričakovanju Novega leta, te lepo pozdravljam!

ps. torej tvoja podgana sodi točno tja!

:))))))))))))

OK, “Genialna” gre v večna lovišča!

Pogreb bo danes ob 15:30 uri za našim blokom. Pokopana bo v prvem kontejnerju Snage d.o.o. z vsemi častmi. Brez cvetja, prosim.

Žalujoča: Ex lastnica

Hvala za odgovore!

PS. Nečakinja bo dobila pa novo 🙂

Pozdrave vračam!

Lady L

novo ja pa ne brez kabla. sej bo povsod enako.
brez kabla je šit.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Lady L – morala bi pripisati:

Žalujoči ostali in meš na začasnem delu (študiju – whatever) v Mariboru!

:)))

lp

@ mouse: tudi ta nova je brez repa, ampak ni ****!

@ klemenxx: pa kje si našel ravno Maribor? Da nimaš ti slučajno kakšne zveze z mojo nečakinjo … ;)))) ????

Namreč, tja bi res šla “rajnica” v delovno razmerje za nedoločen čas!

Lp, Lady L

Veš Lady L, iz tega kako kdo piše, pa kako črke ležijo na ekranu se
marsikaj da sklepati!

Recimov tvoje črke so včasih napisane malce postrani, kar kaže na
pretegnjen vrat, sem in tja je pa kakšna črka odebeljena (bold), kar kaže na to, da tipkaš slepo, vendar sem in tja napišeš kakšno napako – iz česar sledi sklep, da se ti presneto mudi pri odgovorih, torej sklepamo da imaš nečakino v Mariboru – sicer to neposredno ni pomembno, pa vendar vemo da se sem in tja miši skrivaju tudi v Mariboru, vendar se vedno vračajo
tja od koder so prišle..

Lep pozdrav!

:))))))))))))))))))))))))))))))))

No comment…. Over & out.

Lp, Lady L

Je že tako, da je tudi miš zanič, če nič od nje ne binglja ali visi. Nič več ne bo tako, kot je bilo. Evo, prve posledice zadnjih volitev.

🙂
Jah, kam bi pa prišli, če bi žalovala za vsako miško, k jo kdo pokoplje?!? 🙂
Sama sem jih že tolk, da sploh ne štejem (posebej v obdobju, ko sem imela hišnega zajčka, tisti je kot obseden žrl miškam kable)…
Miške so potrošni material, ne žlahta 😉
Drugo je seveda kakšen mišo… 🙂 Tak, moje pasme… =)

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

no si se le oglasila, seveda sem (ne)posredno ciljal nate!

Lpo se imej v MB..

Eh… Trenutno me od vsega Mbja najbolj zanima, kam naj grem jest, ko se za bone dobi futr samo do štirih. Vsaj tam, kjer mam jest bone… 🙁

A potrošni material so in ne žlahta?! Ej, nisem vedla…. res, mislm, sorry!

Pa ne, da si vzela to tako zares?

Malo zezancije pa mora bit. No, sem pač združila problem s humorjem… tudi problemom se lahko nasmejimo. Zakaj bi nas samo glava bolela zaradi njih?

In kakor sem začela, v takem stilu sem tudi končala….

Lp, Lady L

ejga… moj nick, ženska, moj nick…
že pol ure se zezamo zaradi miši in miške in mouse… to je žlahta, aveš?? 🙂
sej računalničarji smo sami duhoviti ljudje.
Klemenxx me že pozna in me je malo zafrkaval. zmeraj, ko je kakšen post o miših, miškah ali podgancah, se najde kdo, ki me malo podraži 🙂

Ja, ja, sej ql…. štekam jst tvoj nik!

Glavno, da si ti še med živimi! Da neb’ kkšn mislu, da so tebe pokopal :)))
Tudi jaz razumem štose, a nisi opazila? Je**t ga, če ne morem bit resna… Pri teh letih bi že lahko bila, pa… kr ne gre 😉
Vreme, vreme, kaj čmo. Sej te prime, pa te mine, punce ne ga srat, la-la-la…
Sam je hudič k mene 1x prime, pa me ceu let drži!
Ne zamert, če je kakšna črka bold pa postran, mi vrat zateguje, pa sedmina, sej razumeš… hik 😉

Lp, Lady L

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close