Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Brezplačni koledar 2011, za tiste, ki bi ga radi naredili iz lastnih fotografij

Brezplačni koledar 2011, za tiste, ki bi ga radi naredili iz lastnih fotografij

…. in ne boste nosili v foto studio, pa bi radi imeli vnešene slovenske praznike in dodali še kaj po svoje.

Na tej povezavi je objavljen koledar, narejen na osnovi Word čarovnika za koledar (format Word 2003).
Dodatno je spremenjeno:
– povečan prostor za fotografijo, tako da vanj pride običajna ležeča (ne pokončna!) digitalna fotografija
– vnešeni slovenski prazniki
– vnešene zimske počitnice ter ostale šolske počitnice, kar jih je trenutno objavljeno.

Svoje slike si dodajate sami, tako da nadomestite trenutne črnobele.. (jaz delam tako, da si odprem zraven Worda še raziskovalca. Kliknem na črnobelo sliko, grem v raziskovalca, iz seznama primem fotografijo in vržem na označeno črnobelo sliko. Alternativna metoda je seveda tudi označiš, greš po fotko v raziskovalca, kopiraj in nato prilepi na označeno črno. Ipd.)

Prav tako lahko popravite barve in pisave za nedelje in praznike, imena mesecev, lahko vnesete rojstne dneve, druge šolske počitnice,…
Predlagam vam, da imena mesecev ter nedelje in praznične dni obarvate podobno, kot je prevladujoča barva na fotografiji. Tako bodo npr. na junijski fotografiji mesec, leto in prazniki obarvani modro, maja zeleno, ipd. (v ta namen sem dodal dva vzorca od lani).

Če je kaj treba popraviti – sporočite, če bo v moji moči, bom poskusil.
Verjetno dobite kakšen lepši koledar tudi v foto studiih. Ta koledar je izključno na prostovoljni osnovi 🙂 . Pa obilo veselja!

Pa še prošnja: če poznate trike, kako v Wordu narediti atraktivnejšo predlogo, ki jo bo možno urejati v smislu slovenskih praznikov – več kot dobrodošlo.

Najlepsa hvala modri dirkac!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close