Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brezplačna pravna pomoč

Brezplačna pravna pomoč

Pozdravljeni,

prosim za pomoč. Znašel sem se v težki ločitveni situaciji, kjer se borim za skrbništvo mladoletnega otroka.

Lastnik stanovanja kjer smo živeli kot družina je žena, tam imam prijavljeno stalno prebivališče. Zaradi nevzdržne situacije sem si kupil garsonjero in se odselil ter tam prijavil začasno prebivališče. Vrednost stanovanja po GURS-u je cca. 50.000,00 EUR

Moj mesečni dohodek ne presega dvokratnika minimalne bruto plače (1.277,72 EUR x 2 = 2.555,44). Dodatek na delovno dobo, prevoz na delo in prehrana nista všteta v minimalno plačo.

Imam avto, ki je vreden cca. 5.000,00 EUR, prihranke 2.000,00 EUR ter varčevanje v skladu cca. 1.500,00 EUR.

Do zdaj sem plačeval odvetnika sam, vendar ne zmorem več. Prosim za nasvet, če bi lahko bil opravičen do BPP.

Hvala.

Lp

Koga briga ?

Vprašaj na CSD. Oni imajo tudi vpogled v dohodke in cenzus.

Vprašaj, ne boli.

Na vsakem sodišču imajo pisarno za BPP. Tam ti bodo prijazne referentke pomagale s pojasnili in izpolniti vlogo.

https://ocetje.si/kako-se-boriti-proti-bpp/

Dvomim,da boš upravičen do brezplačne prve pomoči.Midva sva imela popolnoma druge težave,oba z minimalno plačo,z šoloobveznim otrokom pa je nisva dobila,presegala za par evrov cenzus.Res pa je to bilo 15 let nazaj.

Lahko pa kakšnemu odvetniku ritko ponudiš. Samo moraš pravega za to najti. Pač hodiš od pisarne do pisarne, pozvoniš in že po domofonu poveš, kaj ponujaš.

Ce imas neto placo (dodatkov ne vštevaj) pod 988,18€, si upravicen, drugace pa ne.

Ne. Dokler imaš prihranke pozabi na BPP. Pa tudi s plačo presegaš. Vlogo pa seveda lahko daš. Saj tudi ce ti jo zavrnejo, te nič ne stane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close