Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Brezglutenska živila v Metroju

Brezglutenska živila v Metroju

Zanima me, ali kdo med vami v Metroju v Gratzu kupuje brezglutenske izdelke. Kakšna je ponudba, v primerjavi z našimi trgovinami in kakšne so v primerjavi z našimi cene.

LP
Lena

Tudi sami smo že iskali brezgluteinsko hrano v Metroju ampak brezuspešno. Je menda nimajo! Lena je pisal/pisala:
>
> Zanima me, ali kdo med vami v Metroju v Gratzu kupuje
> brezglutenske izdelke. Kakšna je ponudba, v primerjavi z
> našimi trgovinami in kakšne so v primerjavi z našimi cene.
>
> LP
> Lena

Škoda, ker drugih trgovin s hrano v Gratzu ne poznam. In ker grem ponavadi v Avstrijo sama s tamalim (10 mesecem starim) se mi ne ljubi kdo ve kako iskati trgovin po Grazu.

Kje pa sicer kupuješ brezglutenske zadeve?

LP
Lena

Hello!

Kupovala sem jih v Mariboru v Interšparu. Mislim, da so zelo dobro založeni z brezgluteinsko hrano. Drugače pa v Grazu ne poznam nobene druge trgovine s to hrano (žal)
Zakaj pa kupuješ to hrano? Ima kdo alergijo oz. celiakijo?
Malce sem radovedna, ampak morda ti lahko pomagam s kakšnimi informacijami.

LP

Moja hči ima alergijo na pšenico. Večino stvari ji naredim sama, uporabljam pa večinoma pirino moko, ker jo sme. Ampak po pravici povedano, mi včasih poleg dveh malih otrok zmanjka časa za spečt kakšno pecivo, ali pa kakšen vmesni prigrizek. In takrat pač kupim kakšne brezglutenske piškote ali kaj podobnega. Tudi jaz ponavadi kupim v Intersparu, kruh pa kupujem na ekotržnici ob petkih – en gospod sam dela super pirine žemljice. Pri njem kupujem tudi pirino moko. Sem že pravi mojster za peko peciva iz pirine moke.

Kaj pa ti? Za koga pa ti kupuješ brezglutenke izdelke?

LP
Lena

Tudi jaz sem kupovala brezgluteinske izdelke za sineka ker je imel alergijo na gliadin, ki je prisoteh v vseh žitaricah. Sedaj pa postopoma… (je dosti za povedat)
Morda se pa lahko slišiva po telefonu ?
Predvidevam, da si iz Maribora oz okolice, in da imamo zelo podoben problem?
Kaj praviš?

LP

Sem iz Mb, napisala sem ti svoj mejl, pa se lahko dogovoriva in slišiva.

Koliko je pa tvoj sin star?

Moj sinek bo star tri leta in že lep čas nimamo nobene diete več. Je vse od začetka in lepo napreduje. Tudi imunski sistem se mu je zelo popravil…
Skratka je vse OK in upam, da bo tako tudi ostalo.

LP

Koliko časa pa je bil na dieti?
Moja hči je sedaj brez pšenice nekako pol leta. “Vidi” pa se vsak prekršek – stanje kože je takoj slabše. Še najbolj sem bila jezna, ko je imela r.d. in sem naročila torto pri Piki nogavički. Še moko (pirino) sem jim nesla tja in naročila orehovo torto, v kateri je čisto malo moke, ki jo naj nadomestijo s pirino. Seveda so bili ful prijazni, ampak zvečer, po tem ko je pojedla torto, je bila polna pikic. Pa ni možno, da bi bilo od česakoli drugega.

Tudi jaz upam, da bo alergija minila, čeprav lahko baje traja tudi do 3 leta, preden se stanje popravi.

LP
Lena

Mi smo z našim tamalim bili na terapijah za alergijo in mu je to zelo pomagalo. Pri nas je bilo kar hudo. V bolnici so mu našli alergijo na mleko, mlečne izdelke in jajca. Ker pa kljub strogi dieti ni bilo vredu sem malo povprašala okrog, kaj se še da naredit. Slučajno sem zvedela za zdravnika, ki ima svojo ordinacijo v Podčetrtku in se z njim dogovorila za termin. Ta mi je otroka stestiral (dotal neboleče za otroka) mi potrdil to alergijo in še dodal alergijo na pšenico in rž. Mene je skoraj kap. Potem me je tudi seznanil o metodi zdravljenja in po premisleku smo se za to odločili (ti bom o tem tudi kaj več povedala, če te zanima) Ni nam žal. rezultati so se pokazali v mesecu dni.
Sem pa spoznala ogromno ljudi z raznimi alergijami, ki se jim je stanje tudi izboljšalo. Odrasli, otroci, starejši….

LP

Ja, tudi mi smo bili pri dr. Medvedu in na klasičnih krvnih testih sploh bili nismo. Nam je predlagal, da zaenkrat hčere še ne bi zdravil, naj poskusimo najprej z dieto.

LP
Lena

lahko mi pišeš na meil: gospodinja@email.si

O pa smo tam…
Javim se ti popoldne oz. zvečer od doma. Sedaj pa moram še nekaj nardit. Sem namreč v službi .

Čao!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close