Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Brez zdravnika in placevanje prispevkov za zdravstvo

Brez zdravnika in placevanje prispevkov za zdravstvo

Recimo ostanes brez zdravnika za kaksno leto ali dve, isces druge variante, hodis na urgence ali probono, vseeno nisi obravnavan kot bi bil pri osebnem zdravniku, bolezen se poslabsa. Bi lahko zahteval vse prispevke nazaj, torej obvezno+dodatno+prispevki delodajalca?

Dvomim. Bi bil pa čas, da kdo fajn iztoži državo, ker kljub plačilom ni zagotovila pogojev za zdravstveno varnost (ni zagotovila os. zdravnikov oz. je s kvotami dodatno onemogočila dostop do njih) in s tem povzročila škodo posamezniku (poslabšanje zdravja). Ker to, kar se dogaja, je svinjarija na kvadrat.

Sicer pa tudi veliko tistih, ki imajo os. zdravnika, ne more do njih. Hehe, en je zadnjič popenil in klical na policijo, če lahko preverijo, ali se je v ambulanti kaj zgodilo, da niso umrli ali kaj takega, ker se noben ne oglasi več dni. Mogoče bi morali vsi tako narediti.

Odgovor na objavo uporabnika
Zakaj bi placeval, 15.02.2022 ob 21:40

Recimo ostanes brez zdravnika za kaksno leto ali dve, isces druge variante, hodis na urgence ali probono, vseeno nisi obravnavan kot bi bil pri osebnem zdravniku, bolezen se poslabsa. Bi lahko zahteval vse prispevke nazaj, torej obvezno+dodatno+prispevki delodajalca?

glede na zakon imas podlago za tozbo drzave to je razlagal ze en idvetnik na tv… ker je jasno, da drzava ne izpolnjuje svojih zakonskih obveznosti in ne samo da nimas zdravnika na voljo, drzava ti je po zakonu dolzna zagotoviti izbiro… torej izbira pomeni, da imas med kom izbirat

Tako sem jaz ostal brez zdravnika ko se je le ta upokojila. Seveda so me obvestili 2 meseca za tem. V tem času se je nova ambulanta že zapolnila. Potem sem jim malo težil in so mi zagotovili, da kot občanu mi pripada dokler ne dobim novega zdravnika, da se obračam na njihovo ambulanto. Na papirje so pa pisali nadomestni zdravnik. Vendar sem bil že prej v tej ambulanti.

V sosednji občini so me pa vztrajno zavračali in mi trdili, da jemljejo samo svoje občane in naj uredim v svoji občini. Če te zdravnik zavrne brez razloga je kazen 400 eur, ki jih dobi zavod kjer dela in občina zagotovi samo prostore ostalo ni njihova stvar.

Potem sem jim pa poslal e-mail, da bom šel, kar osebno spraševat v vsako občino in če me vsi zavrnejo, ko pridem do meje s Avstrijo ali Italijo kaj naj naredim. Vprašal sem jih še če imajo kakšen obrazec, da še v tujini dam prošnjo za osebnega zdravnika. Po tem emailu sem dobil poziv, da naj jim pošljem svoj karton.

Spoštovani gospodje.

Mene ta tema zelo zelo zelo zanima, čeprav trenutno (upam?) še imam osebnega zdravnika. Sem starejši moški (no skoraj 60, ampak ni še čas za na zadnjo pot) ki že dve leti ni bil pri zdravniku, ker sem trenutno zdrav kot riba v vodi.

(1) pri mojih letih ne morem vedeti, če ne bo že jutri kaj resnega narobe. na ultrazvoku trebušne votline nisem bil že dosti let, na krvnih preiskavah tudi ne, zlomil si nič nisem, zobje me ne bolijo; sreča pač, zato se problema sploh nisem zavedal

(2) zadnjič sem na televiziji slučajno gledal oddajo o tem na TVS. morda ste jo videli  https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/174845197?s=tv

če si jo boste ogledali boste morda razumeli, da me je vaš problem na čustveni ravni zelo pretresel. nad tem, da je vaša tema kar izginila iz medijem sem milo rečeno osupel. načeloma sem relativno vljuden star gospod, ampak o tem, da je v politični tišini 150000 tisoč ljudi ostalo brez zdravnika se težko pogovarjam brez izrazov, ki sem se jih naučil med leta 1980 v Srbiji (JNA, ampak to je mimo teme)

(3) v zvezi s tem problemom sem odprl vprašanje na Političnem čveku (sem bolj desnosučne ideologije), ker moram pred volitvami resno premisliti svojo politično volilno taktiko. Zanimanje za moje skrbi med udeleženci tega foruma je zanemarljivo in tema je praktično zamrla.

(4) Neka gospa z vzdevkom “desperadodajka” misli, da si jaz ta problem domišljam. Ali ste vi realni ljudje, ali 15-letni provokatorji, ki imajo premalo domačih nalog? Malo šale (starega godrnjača; a štekate). Mene je enkrat učitelj v petem razredu pošteno za ušesa, ker sem med odmorom nekaj res napačnega ušpičil. Leta 1975 se je tako šolalo. Nič res nasilnega seveda, malo sem imel rdeča ušesa, ampak nekateri današnji očetje bi tekli na inšpekcijo. Moj ni nikoli izvedel, ker če bi priznal, kaj sem ušpičil, bi imel rdeče tudi drugo uho.

Skratka, če problem 150000 ni medijski konstrukt, bi vas prosil, če se lahko na kakšen način pridružim vaši debati.

p.s.

Pravzaprav pa JNA mogoče je relevantna. A so na tem portalu tudi kakšne stare džombe? Če je kje kdo, saj veste: PRIJATNO OKTOBARSKA! No ja, morda je kdo od vas aprilska? Ni problema, stari spori iz Niša so pozabljeni. Ampak vseeno; kaj bi se delal finega. UMRITE GUŠTERI!

Skratka; če kdorkoli na portalu razume, da se staremu stricu ne meša, ampak gre za sleng, a mi lahko samo odgovorite na vprašanje, če imate urejenega osebnega zdravnika ali ne?

p.s.s. čisto mimo teme (Monty Python stil, saj veste)

Soborci, takratni tovariši, kamerati, kolegi in gospodje; leta 1991 sem precej časa spal na senikih, malo pred in malo po Brionski deklaraciji, in sem imel kar precej klopov. Če se prav spomnim, takrat za boreliozo sploh nismo vedeli. Jaz nimam nobenih čudnih zdravstvenih težav. Ali takrat klopi še niso bili okuženi ali kaj? Je kdo od vas kasneje zbolel? Samo radovednost. Ni pomembno. Ura je pozna, jutri imam službo, moral bi že zdavnaj spat, ampak ti ljudje brez zdravnika, njihove stiske. Jaz ne vem več. A smo se za to borili? Lahko je reči jaz ne. Staram se. Zakaj smo se borili? A veteranske organizacije kaj rečejo glede tega problema osebnih zdravnikov? Ali smo privilegirani in smo zato tiho? Kaj pa naši vnuki, kaj bo z njimi? Naša generacija je vsega kriva, a ne? Ko se brijem, gledam v lijak.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close