Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Brez volje in energije v tej vročini

Brez volje in energije v tej vročini

Čisto na tleh, brez vsega veselja do življenja. Brez moči, da kaj naredim, brez energije, da pokličem kakšno obliko pomoči. Kaj sploh lahko? Sama, upokojena, nad 65.

Sem znotraj vas samih.

Praviš, da moramo znati biti sami s seboj. Načeloma to znam, včasih pa ne gre. Ko se nakopičijo opravki, dela, ki jih ne zmoreš, postane prekleto težko. Kje najti pomoč?

Že zdrav človek včasih zaide v temno obdobje, ko ne vidi smisla, kaj šele starejši in bolan. Mogoče se lahko obrneš na društvo bolnikov z MS. Imaš kakšne svojce, sosede? Morda lahko v soseščini navežeš stik s kakšno gospo ali gospodom, ki tudi rabi klepet. Včasih so bila precej aktivna društva upokojencev, ne vem, kako je trenutno. Kaj pa kakšni bivši sodelavci, ki so tudi že v pokoju? Deloma pomaga tudi Facebook, kjer je gor precej starejših, sploh kakšna interesna skupina. Ne nazadnje, tudi na tem forumu lahko mali skupaj pojamramo. se vzpodbujamo, si pomagamo. Vse dobro ti želim.

Tvoje življenje, tvoja odgovornost. Srečo si sami krojimo, zato se primi v roke, napiši cilje, načrt in zavihaj rokave. Nikomur se nič ne da, da ne misliš..vsi enkrat pridemo do točke, ko se nam ne da. Jaz si pomagam z rituali, navadami, ker s časom te to drži motiviranega tudi v najhujših obdobjih. Ne glede na to, kaj dajaš skozi si zapomni, da te ne bo nihče prišel rešiti. To je naša naloga. Prej kot to sprejmeš, lažje bo in prej dobiš veter v jadra 😉

V vsaki ženski je princesa skrita. Čas je relativen, ni absoluten. Princesa je več kot fantastična. Njene sposobnosti so neverjetne. Sem v službi njenega visočanstva,  Večne Princese Večnosti, pod absolutno kontrolo in nadzorom njenega Visočanstva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close