Brez službe – zdravstveno zavarovanje in pokojninsko zavarovanje
Živjo,
v službi sem dala odpoved in drugi teden dobim delavsko. Imela sem že veliko razgovorov in še nekaj jih jih mam ta teden ;))). Čeprav se mi kar dogaja imam vprašnje, če mi slučajno ne bo všeč nobena služba. Ali se lahko sama pokojninsko in zdravstveno zavarujem. Kje to uredim in približno koliko to stane?
Bom raje malo počakala, kot da hitim nekam kjer mi ne bo všeč.
Hvala za pomoč!
papa
Na socialno zavarovanje,kupil prijavo-odjavo zavarovanja-tiskovino in se prijavil na šalterju.S tem, potrjenim izvodom, sem šel za DURS, ki so me evidentirali in mi pošiljali položnico za pokojninsko zavaroavanje, vzel sem najnižji znesek, socilano zavarovanje pa mi je pošiljalo položnico za socilano zavarovanje.To je to, bilo.
za zdravstveno zavarovnaje gres na obcino in si zavarovana kot obcan, dodatno si moras placevati sama. za pokojninsko pa to ni kar tako, potem bi vsi bili doma in si lacevali sami kajne.
lahko placujes sama, ce si na zavodu ali če imas otroka starega manj kot 7 let, drugace pa ne mores!!!! Kar preveri na dursu in bos videla.
Pozdravljeni,
Ta tema je iz leta 2008, sedaj smo v letu 2012 a tem je še vedno aktualna.
Imam podjetje (enoosebna družba – d.o.o.), katere direktor sem. Letos nam gre slabo, zato bi se prijavil na “borzo”. Trenutno sem zavarovan sam po sebi, saj po zakonodaji od novega leta dlaje nismo več zaposleni.
V kolikor se odločim za “borzo”, kaj mi sledi?
Kako je z zdravstenim zavarovanjem?
Kako je s pokojninkim zavarovanjem?
Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.