brez KRUHA
Vsaki se je že kdaj naredilo, da je ostala brez kruha.
Trgovine zaprte in nimaš kruhomata, ni sosedov, v skrinji nič…
KAKO SE ZNAJDETE?
Ne omenjat testenin, krompirja……
Kaj spečete? Palačinke? Še kaj?
Bom pa vesela, če napišete še kakšno prigodo, če vam kaj zmanjka. Kako se znajdete.
Recimo: imaš premalo riža (to ugotovite, ko se že vse kuha) pa kombiniraš z ješprenjem…
…………..zmanjka moke, pa dodaš mlečni zdrob….
Naredi enostavno kvašeno testo, kot za pizzo.
Moka, kvas, topla voda (ali mleko), malo olja. Ko kipne, zamesi testo, dodaj sol. Pusti, da naraste.
Nato raztegni testo čez pomokan ta velik pekač, zareži rombe po njemu in pusti, da še malo naraste. Speci.
Lahko jeste kar tako ali pa si namažete nanj malenkost masla.
Dobro in tako enostavno!
Če imaš le kvas v vrečki, je vse še bolj lahko. Sol dodaš takoj in nič ne čakaš, da se kvas v toplem mleku napne.
Ej babetina, kaj se teb dogaja, mi dol visi. Kva sploh tapkaš tukaj!! Kaj te srbi?
Dej pejt po regrat! A te je kdo kaj vprašal?
Ja, dobila sem (pa še kakšna) čist dobre ideje: od X8 – hvala,. ‘ena ki ve’…….
Mogoče se oglasi še katera.[/quote]
Pa ti nisi čisto gladka!!!Najprej sprašuješ,take pišeš,da absolutno dvomim,da si sploh kdaj prestopila prag kuhinje,pa v brezglavem besu pljuvaš po vseh,ki te ne trepljajo in tolažijo….
Glej,v vsaki zakotni vasici po goričkem je trgovinca odprta tudi v nedeljo,tako,da dvomim,da nikakor do ljubega kruha ne prideš!
Pa,če si že kuharca,zmešati moko,vodo,sol in kvas bi pa menda že znala!!!!!
božica,boga…..
Pa kdo tebe kaj prosi?? ZAKAJ se drkaš tukaj? Kaj te briga, če se ene čist normalne ženske lahko pogovorimo? Brez tvojega duvanja!!
ČE TI NI KAJ JASNO, NE TAPKAJ!
Rabiš nasvet, kako si popestrit ta dan?
———————————————————————————————————————————–
HVALLA ‘eni NIKI’, pa vsem prej vsem zgoraj.
Ja, vem oz. slišala sem, da se lahko speče “kruh” tudi brez kvasa. Samo je dobr, dokler je topel.
Na jugu to obvladajo. Hvala ja, za vsak nasvet.
Banana split http://www.youtube.com/watch?v=2B6bnUVbUWw
Ce ne mores, morete en dan zdrzat brez kruha… ga ne najdete v skrinji.. ga ne greste iskat na crpalko ali odprto trgovino… potem naredis “kruhke” s pecilnim…
4dl moke
2zlicki pecilnega
50g margarine ali masla
2dl mleka
malo soli
malo sladkorja
naredis dva hlebcka.. na peko papir…zarezes na 4dele.. 250c okoli 12min
Pa dober tek…
Jaz sploh ne razumem ze obsedenosti s kruhom. In kaj pol, če ga nimaš? A vsi vsak dan jeste kruh? Kaj pa če nimaš recimo jogurta?
Jaz jem kruh točno 1x na teden: ob sobotah zjutraj sveže pečeno žemljico za zajtrk. Ostale dni kruha niti ne jem niti ne pogrešam.
Moj nasvet je torej: če ti zmanjka kruha, jej kaj drugega.
Meni je zmanjkal kruh le, če so ga sodelavke pojedle:-))
Doma nikoli, ker vedno v naprej vem, če ga bomo rabili.
Imam pa en recept, katerega jed nesem včasih v službo. Lahko ješ mrzlo, lahko daš v MV, zraven pa jogurt ali mleko, tudi čokoladno paše.
Eno pločevink zelenjave (korenček in grah) oplakni in odcedi. Iz 2 jajc, 5 žlic ostre moke, ščep soli, 1 dcl mineralne /bo bolj rahlo/, 3 žlice smetane za kuhanje, ne bo nič narobe, če katero drugo in cca 3 žlice naribanega sira in odcejeno zelenjavo vmešamo.
V teflonki segreješ malo olja, vliješ maso, pečeš cca 5 min., razrežeš na 4 dele – pazi na teflon – obrneš in še malo zapečeš.
Zraven ponudimo kisle kumarice, papriko …
Tiste, ki ste brez kruha, izvolite na delo, pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.