Brez komentarjev, prosim
Nevem, zakaj to pisem, pomoje sm jezna, ker mi je dost teh komentarjev. Ravno sem danes slisla dva neprimerna komentarja, ki sta me spravila v jok.
No ceprou kot suhica ze celo zivljenje poslusam tut komentarje “oo kok si suha”, “sej se bos prelomila”, “k te gledam sm lacna” ? Pa uno, pogledi k da je z mano neki narobe, k da sm fix anoreksicna. Pac, kokr so debeli skoz obsojani, smo tut suhi. In to najveckrat glih od tistih k so predebeli.
Jst recimo nobenga nikol ne komentiram, vsaj ne naglas. Pr suhih ljudeh si pa vsi jemljejo pravico komentirat vsepovprek.
Jst nocm bit tok suha, ampak pac se ze cel lajf ne morm zredit. In glih tko k debelim zamori, ce jih kdo tam sodi, tut suhe take fore razturijo po zivcih.
Skoda ja, sem cist za to, da se pac sam ne posega v druge. Vsak nosi svojo zgodbo in svoje telo. Pa svet bi bil res ful lepsi, ce bi mal manj gledal druge pa mal vec sebe. ?
MyBodyMyStory, 08.08.2025 ob 14:12
Nevem, zakaj to pisem, pomoje sm jezna, ker mi je dost teh komentarjev. Ravno sem danes slisla dva neprimerna komentarja, ki sta me spravila v jok.
No ceprou kot suhica ze celo zivljenje poslusam tut komentarje “oo kok si suha”, “sej se bos prelomila”, “k te gledam sm lacna” ? Pa uno, pogledi k da je z mano neki narobe, k da sm fix anoreksicna. Pac, kokr so debeli skoz obsojani, smo tut suhi. In to najveckrat glih od tistih k so predebeli.
Jst recimo nobenga nikol ne komentiram, vsaj ne naglas. Pr suhih ljudeh si pa vsi jemljejo pravico komentirat vsepovprek.
Jst nocm bit tok suha, ampak pac se ze cel lajf ne morm zredit. In glih tko k debelim zamori, ce jih kdo tam sodi, tut suhe take fore razturijo po zivcih.
Skoda ja, sem cist za to, da se pac sam ne posega v druge. Vsak nosi svojo zgodbo in svoje telo. Pa svet bi bil res ful lepsi, ce bi mal manj gledal druge pa mal vec sebe. ?
Upoštevaj svoj nasvet v zadnjem stavku. Njihove pripombe (nekulturno do amena drgač!) ne povedo nič o tebi, vse o njih. Samo svoje frustracije pač nate mečejo. Namesto da si užaljena in te potre….pomisli kako nezadovoljni so šele oni sami s sabo, da imajo potrebo druge dol tlačit da se vsaj za sekundo boljše počutijo.
eh, ves lajf sem športno vitka torej normalno zdravo težo za svojo višino, sem 170 visoka, in poslušam kako lahko tok poješ pa nč te ni.. od debelih pa suhih na stalnih dijetah. medtem ko jaz drugim nikoli nič ne komentiram postave teže, me to ne zanima. zanimam me kak je človek po srcu duši.
ja, suhe se lahko diskreditira, čez debele ne smeš reči nič-dvojna merila pač. e to pa jaz ne toleriram-dvojnih meril, hinavščine, laganja, varanja itd..
Sama sem čisto nasprotje tebe.Prava debeluška,sedaj na stara leta. Vendar me opazke nekoga,ki mi to omeni,ne jezijo in ne ganejo. Takoj mu priznam,da neizmerno rada kuham,pečem, preizkušam nove recepte in potem z velikim veseljem tudi pojem. In ko to slišijo, se takoj začnemo skupaj pogovarjati o jedeh….,čeprav so sami suhi.
Želim ti povedati,da mogoče s svojim obnašanjem prav spodbudiš njihove opazke.Priznaj jim,kot si nam,da se že celo življenje trudiš zrediti, a ne gre. Gotovo se bo iz tega razvil zanimiv pogovor.
Več samozavesti in vesel pogled na življenje. Pa te bodo sprejeli, četudi si suha..
Ljudje komentirajo vse, kar je ekstremno. Zagotovo tudi ti pašeš v nek ekstrem, zato ljudje za tvojim hrbtom komentirajo in dajejo opazke. Pri zelo debelih ljudeh letijo opazke o pujsih, prešvicanih smrduhih, balonih, sodih…. pri zelo suhih pa opazke o anoreksikih, dachauskih atletih, narkomanih, suhih glistah, itd. Se pa strinjam, da sta oba ekstrema vizualno grda, ker delujeta nezdravo in tudi sta nezdrava. Tako močno debeli kot močno suhi ljudje imate grde postave, eni zamaščene, drugi koščene, na obojih je osnova skelet in naloženo salo, kar deluje nezdravo in grdo. Tudi suhi ljudje imajo lahko nagnusno postavo, če nimajo mišične mase in nobene oblike telesa. Torej delaj na tem, da pridobiš mišično maso in ne boš samo neka vreča kosti, prevlečenih s centimetrom špeha in sivkasto kožo.
Anonimno 4709, 09.08.2025 ob 18:01
Jaz pa sem prekomerno hranjena in verjemi take komentarje, ko mi dobivamo jih suhci ne boste nikoli. To gre za take komentarje, da se doma lahko samo zjokaš. Nihče pa ne ve, kakšne stiske in bolezni so za debelostjo.
Jaz sem kar orng debela, pa se spomnim samo ene pripombe. Od ženske. Ene zafrustrirane 52 letne sosede od prijateljice. Suhe. Samske. Brez prijateljev. Nimam pa nobenih problemov sama s sabo, vem kdo sem in kako izgledam. Bi rekla da ljudje ki čutijo potrebo da mi povedo da sem debela niso ravno pri brihtnih. K da ne vem :). Mislim ne družim se z butastimi primitivnimi ljudmi no. Mene imajo ljudje kar radi, doma, v šihtu, imam prijatelje, imam svoje ljudi…ne vem no kakšne ljudi imate okoli sebe, ampak najdite boljše. Odvečna kilaža je šit zaradi zdravja, mobilnosti z leti….se trudim zmanjšat jo. Ne zaradi drugih. Zato ker se jaz ne počutim z leti več ok s toliko kilami. Ko sem bila mlajša me niso ovirale. Z leti me pa vse bolj.
Zartrose, 08.08.2025 ob 14:17
eh, ves lajf sem športno vitka torej normalno zdravo težo za svojo višino, sem 170 visoka, in poslušam kako lahko tok poješ pa nč te ni.. od debelih pa suhih na stalnih dijetah. medtem ko jaz drugim nikoli nič ne komentiram postave teže, me to ne zanima. zanimam me kak je človek po srcu duši.
ja, suhe se lahko diskreditira, čez debele ne smeš reči nič-dvojna merila pač. e to pa jaz ne toleriram-dvojnih meril, hinavščine, laganja, varanja itd..
Lahko jim nazaj rečeš, da si tako suha, ker ne sodiš drugih in ker v svoj krožnik gledaš, zato si fit.
Anonimno 6564, 09.08.2025 ob 20:18
Lahko jim nazaj rečeš, da si tako suha, ker ne sodiš drugih in ker v svoj krožnik gledaš, zato si fit.
ma nisem suha, glih prov teže in oblinc za svojo velikost pojavo in osebnost imam ;)… debeluškam in tem na stalnih dijetah gre pač v nos, da ženska normalno je, giblje in ima okej postavo.. pozabljajo namreč na bistven del- gibanje.
Stara forumašica (res ta prava), 08.08.2025 ob 14:26
Ne moreš se zrediti, nervozna in razdražljiva si … Si si kdaj preverila, kako deluje ščitnica?
Pa ne jemlji tega za slabo…
Če ščitnica preveč deluje, ljudje hujšajo, ali se vsaj zrediti ne morejo. Različno je od človeka do človeka. Je človek s preveč delujočo ščitnico ,ki nima težav s kg, drugi pa je kot okostnjak. Najprej je treba k dr. in preveriti stanje hormonov.
MyBodyMyStory
ja ti si vzgojena od zakompleksane ločenke od mamice. mamice ki ej obsedena z 36 številko. in to je dala nate naprej. ni te pa poslala trenirat judo in plavanje. mamica te je zjebala. simpl. ti imaš motnjo prehranjevanja. saj verejtno že sedaj ko si shirana nisi najbolj huda, sexy, atletska. verjetno imaš še vedno slabe proporcije. to je zato, ker hujašaš, nič ne ješ že predolgo let in ne treniraš. ker ne veš kako. ker ne znaš. ker nisi imela doma močnega strogega ljubečega atija. to ej problem. nisi bila od atija najlepša punčka. njegova pupika. zato se ne sprejemaš, takšno kot si. in zato hiraš. ti nisi nič posebnega. nihče ni. če človek je majn kot porabi , hujša, če poje več se redi. simpl. to da se ti ne moreš zredit je umska motnja. ahahahaha lažeš. ti rabiš moškega terpevta. še kak ose lahko zrediš. ampak ti si si verjetno z tem hiranjem že tko zjebala hormone, da jek r groza. jest is pa ne upaš, ker ti je mamica privzgojila krivdo.
in lep dokaz za fse je. tvoja reakcija. bb dveh verejtno resničin komentarjih si se zjokala?? in kaj zdaj? tebe da komentarja spravita v jokec in zato bi moral ifsi s teboj nežno in inkluzvino??
a si umsko zaostala – idi v službo za umsko zaostale. idi v šolo za umsko zaostale. če nisi se sprijazni.
ja tko je, ti ne moreš debelajsiki sikat nič ker te poje. ti pa moraš poslušat fse kritike, ker si švoh shiranak, luzerka. takšen je svet.
razvajnea, lažnivka si. sfukana od mamice.
če bi ti bila naravno suha, bi to že kdo opazil in te povabil v kaki šport. že davno.
ti si problematična intalteld, shiranka, inkluzivna luzerka
ti si problem. zaka jbise svet tebi prilagajal?
shirana si pač. imaš motnjo hranjenja. mogoče zadorgiranka.
Te popolnoma razumem. Tudi jaz sem bila taka in vsak, ki je imel 5 min časa, si je vzel pravico komentirati mojo postavo. Jaz pa na raznih redilnih dietah.
No, leta so minevala, kg so šli po otrokih malce gor, jedla sem vse brez slabe vesti. Do 50. leta. Po njem pa se je začelo nabirati okoli trebuha, nato povsod. In zdaj (12 kg več kot pred otroki) sem dojela, da bo treba spremeniti prehrano, da se zadeva ustavi.
V glavnem – nikoli ni ok. Zato se res nehaj sekirati, kaj govorijo. Uživaj v tem, da lahko brezskrbno ješ in z veseljem najbolj glasnim povej, da imaš srečo, ker si lahko privoščiš 2 pici in še ledeno kavo čez, nisi nikoli lačna in zato nisi sitna in zato nimaš želje po tem, da bi komentirala postavo ljudi okoli sebe. Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.