BREZ JAJC
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Recepti.Over.Net › Prehrana in kulinarika › BREZ JAJC
Kako spečete ve pecivo brez jajc?
Enako kot z jajci. ;-))) Pa verjetno ni to vprasanje, kajne?
Sabi,okrog pusta sem napisala recept za krofom podobno ocvrto pecivo brez jajc. Bomboloni. Lp
Brez jajc ne pečem nič. Ko pečem diabetične slaščice dam na 3 beljake 1 rumenjak. So pa tudi slaščice, ki ne rabijo sploh rumenjaka. Beljak pa tako ali tako nima nič v sebi, če se bojiš zaradi holesterola ali kaj drugega.LP SIlvia
Če te zanimajo recepti, napiši, se oglasim jutri. Zbiram recepte brez jajc, ker je sin alergik.
V ameriških receptih sem pa že večkrat zasledila, da dajejo v jedi “nadomestek” jajc. Kolikor sem razbrala iz ene od knjig z recepti za dietno prehrano (dieta po dr. Ornishu) se da ta nadomestek pri njih kupiti. Ampak pri nas tega verjetno še ni? Ali pač??
Jajčni nadomestek se dobi v trgovinah z dietno prehrano. Najpreprosteje pa je, da v 3/4 dcl vode zavreš žlico lanenih semen in precediš. Nastane sluz, ki je taka kot jajčni beljak. Za vezivo preverjeno deluje, španskih vetercev se pa iz tega ravno ne bi dalo narediti :-))).
Vprasanje je, ali je to res jajcni nadomestek, ali samo jajca v prahu.
Ne, naj bi bil pravi jajčni nadomestek, ker je v tej dieti v bistvu prepovedano jejsti jajca. Sicer pa se na lastne oči nisem prepričala ;-)).
Avena, če dovoliš eno trapasto vprašanje – ta količina je nadomestilo za eno jajce?
Forum je zaprt za komentiranje.