BRez idej
Živjo punce:)
Imam kar velik problem, ki se seveda tiče kuhanja. Odkar ni več izpitov sem za kuhanje doma zadolžena jaz. Tu pa se pojavi problem.
Zdi se mi da se vedno vrtim v krogu eno in isti stvari; npr
rižote, špageti, puranje in piščančje meso na sto in en način…
Problem je predvsem v tem, ker imam doma izbirčnega brata, ki ne je zelenjave (razen špinače!), očeta, ki bi jedel predvsem ribe(ki jih brat seveda ne je), mami pa začuda nima pripomb.
Jaz jem praktično vse….
Kakršenkoli predlog bi prišel prav!
ps
vem, da je tem kaj za kosilo že veliko in tudi kar nekaj idej sem že izčrpala….
najlepša hvala za kakršnkoli nasvet
Hej,Tea!
Vse imamo vcasih obcutek, da se stvari ponavljajo in veckrat je treba tudi kar nekaj volje, da se domislim kaj izvirnega.Na sreco je pri nas zelenjava
zelo cenjena.
Mogoce bi tudi brata navdusila za zelenjavne jedi, ce bi naredila kaksno jed v stilu pogace, polnjene z zelenjavo- recimo plast listnatega testa, spinaca
obogatena s smetano, pokrijes, prespikas in v pecico. Kar preprosto, saj testo kupis. Tudi palacinke tako nadevam. Pocasi pa das v to kaj drugega.
To naj bo bolj za vzpodbudo:))), idej dobis tu lahko kar veliko.
Pa se na uho: tvoja kuharska praksa je dobra nalozba za takrat, ko bos imela lastno gospodinjstvo in partner bo zelo vesel. Lp Babi
TEA – vem da ti ni lahko , kot prvič – je tempo življenja in delovnega časa
drugačen , glede na razliko let , mislim med nama pa tudi pri vas ,
priporočam ti , da se med ali po koncu kosila dogovorite za naslednji
dan , kaj enotnega bi želela – gospoda , kot sem opazil iz omenjenega
tvojega vprašanja , kot drugo – potegni bližnjico , POLOŽI JIM NA MIZO
-PIZZO , pa bo morda kdo “zaštekal” , da bi ti pomoč prišla prav . OGI
najlepša hvala za odgovore…
brat(c)a ki jih ima 14, bom težko prepričala, da je zelenjava zdrava.. oz če mu jo zmiksam.. bo ugotovil 🙂
OGI -hja.. ideja ni slaba:) ampak za pomoč se pa še zmerja ne bo nihče javil 🙂 Pa saj mi ni problem kuhat. Problem mi je zmišljevat se stvari, da ni vedno eno in isto…
BABi_ideja je super. bom poskusila !
LP
Tea
Tudi moja hči ne je zelenjave, pa ji jo marsikdaj podtaknem. Zelenjavna mineštra: danes sem dala veliko bučk, korenček, paradižnik, grah, krompir, fižol in celo kumarico. Vse skupaj sem zmiksala in je bila dobra mineštra brez kakih komentarjev o zelenjavi. Zadnjič sem podušila bučke in čebulo, pošteno zmiksala, na to pa dala prepraženo mleto meso in paradižnik, pa je bil ekraten ragu brez zelenjave seveda. Pazim samo, da je zelenjava pošteno zmiksana, pa da prevlada znana barva.
Bučke zrežem na tanke okrogle rezine, posolim, pomokam in ocvrem, da so kot čips. Tudi to zelo rada je. Pa pohane melancane in gobe. Drugače pa tudi ona je samo špinačo in gobe.
Pa še kaka ideja: polenta in golaž, z mlekom. Pa na primer polenta, polnjena s špinačo ali gobicami in na vrh posuta s sirom pa še malo v pečico (plast polente, nadev, spet plast polente, sir). Ne vem zakaj mi danes hodi po glavi polenta, saj sem jo kuhala včeraj.
Forum je zaprt za komentiranje.