Brez darila :(
Na žalost je problem, da smo za narodov blagor odgovorni kar vsi… Vsi, ki volimo ali ne izkoristimo pravice, da bi volili. Vsi, ki kandidirajo in ne izkoristijo pravice, da bi kandidirali.[/quote]
Ja ta je še nartaboljša, ko tisti ki so odgovorni za tako stanje, krivdo zvalijo na ljudi, ki so/ni so volili….
Pandora pa ti to resno misliš al samo malo provociraš?
Ker ko ti nekdo nastavi volilni sistem tako, da si vedno lahko potala stolčke, volilci nimajo ravno veliko vpliva, ali pač?[/quote]
Kako nimajo volivci vpliva, daj razčleni to……….. če bi vsi oddali neveljavne glasovnice bi bile volitve neregularne, itd. VSO MOČ IMA LJUDSTVO!
To pa vsi dobro vemo, da se to ne bo nikoli zgodilo, da bi bili vsi tako sklepčni. 🙂
Ljudstvo je razdvojeno in nastrojeno drug proti drugemu in zato povsem brez moči.[/quote]
Krivda neumnih ljudi, ampak to ni moja krivda, ampak krivda vsakega posameznika, ovce pač 😉
To pa vsi dobro vemo, da se to ne bo nikoli zgodilo, da bi bili vsi tako sklepčni. 🙂
Ljudstvo je razdvojeno in nastrojeno drug proti drugemu in zato povsem brez moči.[/quote]
Krivda neumnih ljudi, ampak to ni moja krivda, ampak krivda vsakega posameznika, ovce pač ;)[/quote]
Itak ni tvoja krivda, ti samo trpiš posledice, kot tudi vsi ostali.
Demokracija ni, da se ene in iste face valjajo na oblasti preko 20let. In kdo si je to “zrihtal”?
Ljudstvo je sistematično razdeljeno, pa sploh ni važno na kaj. Levi-desni, partizani-domobranci, bogati-revni, verni-neverni, javni/zasebni sektor itd.
Ma, še tu gor ne gre brez deljenja na samske in vezane.
No, jaz vam v letu 2015 želim, da bi bili končno sposobni preseči te delitve.
Krivda neumnih ljudi, ampak to ni moja krivda, ampak krivda vsakega posameznika, ovce pač ;)[/quote]
A ti pa nisi posameznik?
Ljudstvo je sistematično razdeljeno, pa sploh ni važno na kaj. Levi-desni, partizani-domobranci, bogati-revni, verni-neverni, javni/zasebni sektor itd.
Ma, še tu gor ne gre brez deljenja na samske in vezane.
No, jaz vam v letu 2015 želim, da bi bili končno sposobni preseči te delitve.[/quote]
Delitve vedno bodo, ker smo že v osnovi različni. Fajn bi bilo, če bi presegli lastno zlo in nehali izbirati (manjše) zlo.
In če isto vprašanje postaviš vsakemu posamezniku, bo vsak posameznik odgovoril isto kot ti. 🙂
Itak ni tvoja krivda, ti samo trpiš posledice, kot tudi vsi ostali.
Demokracija ni, da se ene in iste face valjajo na oblasti preko 20let. In kdo si je to “zrihtal”?[/quote]
Jaz nič ne trpim niti ne ”trpim” ker verjemi, če bi jaz bil v kakih primerih kot so današnji slovenci, brezposelni, reveži, ki ne dobijo plač, verjemi, da bi brali še o enem ki je pokno svojega šefa itd…….. na dobu je internet, 3 obroki, po 3 meniji, tople sobe in ostalo………….
Ja kdo voli ene in iste face, povej mi, kdo če ne LJUDJE, torej, vsi tisti ki gredo na volitve, in od njih večina……….. najhujši so pa itak tisti ki NE gredo na volitve, ker oddajajo moč tistim ki gremo……….. seveda ti ziher ne voliš ene in iste, če bom vprašal in Robi ne, in Marko, in nobeden tukaj, samo čudežno so skoz eni in isti.
Jaz še najbolj razumem tiste, ki zavračajo volitve, saj se ob opcijah, ki so dane na razpolago, želja (oz. potreba) po “freedom of choice” kaj hitro spremeni v “freedom from choice”.
Tudi neizbira je izbira, glede na to, kako je zasnovan naš volilni sistem, je pa več kot priporočljivo, če svojo neizbiro deklariraš z neveljavno glasovnico.
Ja, skrbi za nemoteno komunikacijo, a ne?
Ukrepi moderatorja/administratorja
Moderator/administrator skrbi za nemoteno komunikacijo in pomaga uporabnikom pri uporabi sistema.
V primeru, da tema zaide iz naslovnega sporočila, se v njej pojavijo sporočila z neprimerno vsebino ali žaljivimi pripombami, jo moderator/administrator lahko spremeni, zaklene in/ali skrije za branje.
Moderator presoja o primernosti objavljenih vsebin. Pri tem se lahko posvetuje z uredništvom.
Uporabnika, ki neprimerno ravna, ni dolžan predhodno opominjati.
Po lastni presoji si uredništvo pridržuje pravico, da ob sumu zlorab sistema ali kršitvah pravil obnašanja, posameznemu uporabniku omeji ali prekine dostop do strani.
Pritožbe in reklamacije uporabnikov
Vse pripombe na delovanje sistema, delo moderatorja, glede izbrisa tem in druga opažanja, uporabniki sporočijo na telefonsko številko 090 30 41* med delavnikom med 8. in 15. uro.
Vir: med.over.net
Jaz še najbolj razumem tiste, ki zavračajo volitve, saj se ob opcijah, ki so dane na razpolago, želja (oz. potreba) po “freedom of choice” kaj hitro spremeni v “freedom from choice”.
Tudi neizbira je izbira, glede na to, kako je zasnovan naš volilni sistem, je pa več kot priporočljivo, če svojo neizbiro deklariraš z neveljavno glasovnico.[/quote]
Ne da je več kot priporočljivo, to bi moralo bit nujno, kajti samo tako je neizbira IZGLASOVANA pa čeprav morda le pod narekovaji……..
Če ne greš na volitve daješ volilno moč tistim ki gredo, ker manj kot vas/nas/jih gre volit, več % je vreden en glas…….. tak da tisti ki ne gredo oddat vsaj neveljavne glasovnice, so tisti ki nimajo pravice jamrat.
Na žalost je problem, da smo za narodov blagor odgovorni kar vsi… Vsi, ki volimo ali ne izkoristimo pravice, da bi volili. Vsi, ki kandidirajo in ne izkoristijo pravice, da bi kandidirali.[/quote]
Ja ta je še nartaboljša, ko tisti ki so odgovorni za tako stanje, krivdo zvalijo na ljudi, ki so/ni so volili….
Ker ko ti nekdo nastavi volilni sistem tako, da si vedno lahko potala stolčke, volilci nimajo ravno veliko vpliva, ali pač?[/quote]
Jaz to bolj resno kot ti misliš …
Podoben volilni sistem imajo v še marsikateri drugi državi, pa ni povsod politika tako na dnu, kot pri nas.
Primerjaj razprave v slo parlamentu danes in pred 15 leti. Nivo nazadovanja je strašljiv…
In če si upam še dodati, da marsikje fukcionira bolje, ker so politiki bolje (legalno) plačani (in da se torej več sposobnih ljudi odloča za politiko…) me bo verjetno še kdo fental 😀
In vsak od nas, ki meni, da bi lahko bolje naredil, nosi del odgovonosti, da se ni odločil, da bo skočil v politični hram. Jaz zase sprejmem ta del odgovornosti in tudi vem, zakaj se v to nisem nikoli spustila … KAr še ne pomeni, da mislim, da so obstoječi politiki odvezani vsakršne odgovornosti za svoje slabo opravljeno delo in da je njihova nesposobnost sprejemljivo opravičilo.
Jaz to bolj resno kot ti misliš …
Podoben volilni sistem imajo v še marsikateri drugi državi, pa ni povsod politika tako na dnu, kot pri nas.
Primerjaj razprave v slo parlamentu danes in pred 15 leti. Nivo nazadovanja je strašljiv…
In če si upam še dodati, da marsikje fukcionira bolje, ker so politiki bolje (legalno) plačani (in da se torej več sposobnih ljudi odloča za politiko…) me bo verjetno še kdo fental 😀
In vsak od nas, ki meni, da bi lahko bolje naredil, nosi del odgovonosti, da se ni odločil, da bo skočil v politični hram. Jaz zase sprejmem ta del odgovornosti in tudi vem, zakaj se v to nisem nikoli spustila … KAr še ne pomeni, da mislim, da so obstoječi politiki odvezani vsakršne odgovornosti za svoje slabo opravljeno delo in da je njihova nesposobnost sprejemljivo opravičilo.[/quote]
Če prav razumem bi jih ti še nagradila z višjo plačo čeprav je vse več državljanov na pragu revščine?
Jaz bi njihov dohodek vezal na minimalno plačo. Nek fiksen faktor in ko bodo s svojim delom naredili toliko, da se bo minimalc povečal bodo tudi sami imel boljši dohodek 😉
Kar se pa volitev tiče smo pa lovilci bolj ali manj nemočni, ker lahko nekdo kandidira neomejeno dolgo, ker ni več! mehanizma, nekoga direkt izvoliš (pa je nekoč ta opcija obstajala!). Četudi je cel mandat delal neumnosti ne moreš prav dosti, da ne bi bil ponovno izvoljen, ker ljudje lahko volijo le stranko in ne direktno osebe.
Všeč mi je ideja, da bi na glasovnicah obstajala opcija nap. “ne volim nikogar” in če bi večina ljudi obkroži to opcijo bi morali ponovit volitve z novimi ljudmi. Mislim, da naši politiki, ki so že 20let na oblasti, nimajo jajc kaj takega dat na glasovnico… 😉
Ma kaj boš ti palček pametoval o politiki. Označuješ jih za hinavce, da premalo naredijo za državo, pa ker so kljub ne delu, zabušavanju, bolje plačani od tebe. A ti pa si kao priden, delaven človek ? Na forumu tipkaš pa kritiziraš. Če bi bilo v Sloveniji 2 miliona Robijev, bi šla ta država v ku*ac že po parih dneh.
Forum je zaprt za komentiranje.