Bresposelni, kje ste? Menda podjetja ne najdejo delavcev!
Pa saj menda zagovarjajo teorijo nevidne roke trga. Torej, ko grejo delavci raje čez mejo za boljši denar, je delovne sile manj, s tem je ponudba manjša, povpraševanje ostaja veliko, torej mora iti cena gor. Po domače: naj dvignejo plače, pa se nehajo norca delati iz ljudstva.
Koliko primerov poznamo, kjer nesposobni managerji do zadnje kruhove drobtinice pokradejo vse tistim v fabrki, ki delajo petke in svetke za najmanjši možni denar, v pisarni pa zaposlujejo durh na durh razno gamad, ki za drugega ni dobra kot drek mešat. Zdaj pa mi povejte zakaj pri p**di potrebujemo 20 kvazi-strokovnjakov za kadrovanje, ki drugega kot za ritko lizat itak niso, obenem pa proizvodnja na bolniški in minimalcu? Res, to so bedarije prvega reda.
Ampak dokler je lastnikom vseeno, je managerjem vseeno in tako dalje, saj vsi sedijo na dobrih pozicijah z dobrim donosom in dividendami. Kakšen med in mleko, kaviar in šampanjec!
Sicer pa nekaj časa bo še trajalo…potem pa sledi 1789, prej kot slej bo tukaj.
Sem se nasmejal. Res mi je smešn. Visoko izobraženi mislijo, da zaradi izobrazbe morajo dobiti po tamalem 2000. Saj nismo leta 1945, ko je bila večina nepismenih. Danes srednješolci obvladajo word, excel,…mala šala. Angleščina, nič posebnega z malo truda pa še nemščina tako da nevem zakaj se trudite in lezete v višave z izobrazbami potem pa enega vijaka ali žarnice niti nočete niti ne znate zamenjati. Saj vidim iz prakse. Drugače se pa strinjam, papa.
A pozna sploh kdo delodajalca ki isce pa ne najde? Ce bi dali kontakt in kdo so, bi se ze kdo javil. Ne iscejo in dela nimajo, radi bi se pa predstavili kot zrtve. Jaz poznam par privatnikov ki res prodajajo svohe izdelke, normalno da tudi potem delavce najdejo. Ce imas fuc robo seveda tud delavec odide.
Vprašanje kakšen kader iščejo in če sploh ustrezaš.
[/quote]
Zanima me delo v proizvodnji. Bi človek pričakoval, da bo delavnost, nekonfliktnost, pripravljenost na dodatno izobraževanje za potrebe delovnega mesta in zdrava kmečka pamet dovolj, pa očitno s takšnimi karakteristikami ne prideš niti do razgovora. Se človek vpraša, kaj bi te kadrovnice iz Krke sploh rade. Mam občutek, da še same nimajo pojma kaj počnejo.
Ljudi, treba je pogledat v izobraževalni sistem, vsako leto razpisi za študijske smeri, ki več ne obetajo….pa koga vi j……A zato, da ima prof. službo? Naj se neperspektivne smeri izobraževanja ukinejo pa naj si prof. išče službo, sej pa je ja izobražen. Študentje pa rinejo na te fakse, ker pač nekam se je treba vpisati, če nisem za naravoslovje sem pa za družboslovje. In? Po opravljeni srednji šoli, ni važno 4. ali 5. st. bi morali izvesti krajša specializirana strokovna izobraževanja v smereh potreb na trgu, max do enega leta. Nato plačana praksa. Tudi ženske bi lahko opravljale moške poklice kot je to v tujini že praksa. A to pa ne bi šlo?
Hja, mogoče si preveč pisemen, preveč pameten? Rabijo butaste ali pa take, ki so sicer brihtni,ampak ne znajo slovensko.
Delaj se, da si butast, neizobražen in ubog pa te mogoče vzamejo. Rabijo namreč take, da lahko hodijo po njih.
[/quote]
Ma sram jih je lahko. Sicer pa tako ne moreš veliko pričakovati od kakšnih FDV kadrovnic in podobnega kadra. Bi z veseljem delal pa ti niti ne dajo priložnosti. Potem pa vidiš, kakšne jemlejo, te pa prime, da bi jih dal na TV.
Forum je zaprt za komentiranje.