Breskvice
kle si pa presegla svoje kompetence neglede na zaklinjanje: račun ti prodajale MORA izstaviti, sicer je v davčnem prekršku. Ti mu ne moreš pomagati niti s trepljanjem trepalnic najgršemu dacarju, ko ga davkarija je.be[/quote]“Prodajale” ti mora izstavit račun, ko gre za prodajo, če ne gre za prodajo (blaga in storitev) ne rabi izstavljat ničesar in ni v prekršku…. se men zdi 😉
Da nisi ti mogoče presegel kompetence neglede na preklinjanje [sub][sub]tvoje mame ko te je rojevala.[/sub][/sub]….
Ps
to zadnje pomanjšano je samo za NM-3w-ja, ker on drgač ne razume ;)[/quote]
poslovni subjekt (tudi s.p., kmet, ….) mora izdati račun!! Če je plačilo 0,00€ – mora biti na računu jasno prikazano, da gre za npr. 100% popust; izdelke namenjen promociji (brezplačno), upoštevan kalo … pa se morajo dokumentirati v interni dokumentaciji, ki se jo na zahtevo pokaže dacarjem.
ampak vsi, ki obožujete izogib plačila DDV … upam, da nimate otrok v vrtcih, šolah, klubih … da ne uporabljate javnih prostorov, mest (od bankine naprej), zdravstva …. ne kličete gasilcev, policije na pomoč …
Nisem ravno trgovec, ampak a ni x% procentov od nič, enako nič? Res da se je nekdo izognil plačilu davka, hkrati pa se je tudi svojemu dobičku in do tega ima verjetno pravico. Ali ne?
“Prodajale” ti mora izstavit račun, ko gre za prodajo, če ne gre za prodajo (blaga in storitev) ne rabi izstavljat ničesar in ni v prekršku…. se men zdi 😉
Da nisi ti mogoče presegel kompetence neglede na preklinjanje [sub][sub]tvoje mame ko te je rojevala.[/sub][/sub]….
Ps
to zadnje pomanjšano je samo za NM-3w-ja, ker on drgač ne razume ;)[/quote]
poslovni subjekt (tudi s.p., kmet, ….) mora izdati račun!! Če je plačilo 0,00€ – mora biti na računu jasno prikazano, da gre za npr. 100% popust; izdelke namenjen promociji (brezplačno), upoštevan kalo … pa se morajo dokumentirati v interni dokumentaciji, ki se jo na zahtevo pokaže dacarjem.
ampak vsi, ki obožujete izogib plačila DDV … upam, da nimate otrok v vrtcih, šolah, klubih … da ne uporabljate javnih prostorov, mest (od bankine naprej), zdravstva …. ne kličete gasilcev, policije na pomoč …[/quote]To mi je jasno, saj mora tudi frizerka, ki nap. ostriže svojega otroka izdati račun in plačati davek od tega….
Na drugi strani pa lahko jaz svoje stvari in storitve podarim komurkoli pač hočem oz kdor jih hoče pa mi zato nihče nič ne mora. Lahko stojim na cesti in mimoidočim talam bankovce po x€ in ali pa breskvice (dokler jih pač imam).
V čem je razlika?
ampak vsi, ki obožujete izogib plačila DDV … upam, da nimate otrok v vrtcih, šolah, klubih … da ne uporabljate javnih prostorov, mest (od bankine naprej), zdravstva …. ne kličete gasilcev, policije na pomoč …[/quote]To mi je jasno, saj mora tudi frizerka, ki nap. ostriže svojega otroka izdati račun in plačati davek od tega….
Na drugi strani pa lahko jaz svoje stvari in storitve podarim komurkoli pač hočem oz kdor jih hoče pa mi zato nihče nič ne mora. Lahko stojim na cesti in mimoidočim talam bankovce po x€ in ali pa breskvice (dokler jih pač imam).
V čem je razlika?[/quote]
nope … to bi bilo pa delo na črno ☺, nasilno prosjačenje … ☺ -> bistvo je v tem, ali si poslovni subjekt!!
btw: če frizerka ni davčni zavezanec ne zaračuna DDV … ojej kako državljansko neosveščen je folk
To mi je jasno, saj mora tudi frizerka, ki nap. ostriže svojega otroka izdati račun in plačati davek od tega….
V čem je razlika?[/quote]
nope … to bi bilo pa delo na črno ☺, nasilno prosjačenje … ☺ -> bistvo je v tem, ali si poslovni subjekt!!
btw: če frizerka ni davčni zavezanec ne zaračuna DDV … ojej kako državljansko neosveščen je folk[/quote]Kdo je pa rekel, da je kmet z breskvicami davčni zavezanec?
Sploh pa kdo mu bo predpisal koliko breskvic je njemu zraslo to leto? Mogoče samo ena na drevo od katere je plačal ddv, vse ostale je pa raztalal kot občan ali pa pustil, da so zgnile na tleh kot zavezanec za ddv….
Koji q….c davčno briga kam je dal/ni dal breskvice?
Kdo je pa rekel, da je kmet z breskvicami davčni zavezanec?
Sploh pa kdo mu bo predpisal koliko breskvic je njemu zraslo to leto? Mogoče samo ena na drevo od katere je plačal ddv, vse ostale je pa raztalal kot občan ali pa pustil, da so zgnile na tleh kot zavezanec za ddv….
Koji q….c davčno briga kam je dal/ni dal breskvice?[/quote]
dobro se učiš pri Marku … raje pojdi brati na Racunovodja.com ☺ pa na portal DURS_a …
Res smo prišli že do absurdnih pravil/zakonov, da danes že podariti več ne moreš nič zastonj, brez da bi bil v prekršku. Pošten človek lahko danes naredi dobro delo (podari nekaj, pri čemer sam nima profita) in je v prekršku, zaradi katerega je lahko kaznovan, ker se tudi ne bo branil, skrival, bežal.
Po drugi strani pa bolj “iznajdljivi” (pohlepni), ki so vedno nekako pred zakonom ali pa so kako drugače zaščiteni, so prav tako v prekršku, ampak se jim prekrška ne da dokazat, ker nepošten človek ne bo zlahka priznal in olajšal dela “tožilcu”.
Prvemu se reče, da je neumen, drugemu pa, da je pameten.
Danes je težko biti pošten in pameten hkrati!
pa saj je čisto simpl:
za obdarovanje imajo “licenco” Rdeči križ, Karitas, … pa še par (neka Ana Sonček …)
si zamisliš, da bi si zaposleni v npr. štacuni z Mercedesi “podarjali” nove mečke (brez DDV) ☺ …
Pa ne mešati profita z DDV — firma je lahko globoko v malori – ampak ob nabavi in prodaji mora pač obvladati DDV (ki je od države – ne od firme).
iznajdljivost ja povsem druga kategorija življenja ☺
Ja, ja, uboga država, ki se mora preživeti z mizerijo, ki jo ji odmerjajo nevzgojeni državljani. Še celo bankine mora s tem denarjem vzdrževati. Če bi tole videl tisti Gubec ne samo da bi se obračal v grobu ampak bi se revež vrtel ko ventilator.
Meni je pa en prijazen tip pripeljal jabolka na dom ! super zadeva. Info sem dobil na Dobradela.
http://www.dobradela.si/zelja/slovenska-jabolka
Pohvala !
ne glih čist … ker je dobil tudi subvencijo npr ☺
pa tudi nelojalne konkurnce tržnicam, trgovinam … ne more delati ☺[/quote]
ste dosadni s temi subvencijami, zakaj pa jih država ponuja? ker je denarja preveč in ga je treba porabiti….znanec je kupil 140 kw new hollanda, gozdarsko opremljenega z dvema 8.5 tonskima vitloma, samo zato ker je bil neumen razpis z takšnimi pogoji….ne potrebuje takega stroja, rabi 85 kw stroj, s katerim bi se lahk normalno gibal po gozdnih vlakah…ampak ker je za 140 kw traktor z vso poremo plačal enako kot bi za 85 kw se je sevda odločil za tega….namreč čez pet let bo ta traktor še vedno vreden 50000 evrov kot ga je plačal…druga pesem pa je seveda kdo ga bo kupil, ker je popolnoma neprimeren za delo v gozdu…
ps.
upam da vam klmalu zapremo avtoceste in zrušimo to gnilo vlado ki poskuša uveti nepremičninski davek na kmetijske nepremičnine….grem stavit nm da ti nabiraš gobe in črnice v tujem gozdu, butast kmet pa zate plačuje davke in za ostalo gozdno zalego, lovci itd—
Forum je zaprt za komentiranje.