Breskvice
Po tvojih postih sklepam, da si tudi ti bolj slabo izobrazen.
9 € ali 99€ lahko dam dobrodelni organizaciji po MOJI IZBIRI ! Ce so Dobradela registrirana neprofitna humanitarna organizacija, lahko nakažem tudi njim !
Ker vidim, da bolj slabo bereš, ti bom poskusil narisat ! NISEM ŠEL PO ZASTONJ BRESKVE ! BRESKVE SEM ŠEL KUPIT!!!!!!!!!!!!! K U P I T ! ker sem z NAKUPOM želel pomagat vipavskim KMETOM ! in ne nekim meni neznancem, ki se delajo da so dobrodelneži !
Če so ti neznani dobrodelneži plačali breskve po 1 € pridelovalcem in nimajo skritih namenov, mi naj pokažejo plačan račun in dobijo od mene 12 in ne 9,5 € !
A ti je sedaj kaj bolj jasno?
Saj nihče ni podarjal breskev, ampak je ta “Dobradela” le kot nek posrednik med kupci in pridelovalci.[/quote]
Tako je !
Sam sem menil, da so DobraDela skupina ljudi, ki niso posredniki ali prodajalci. So samo skupina ljudi, ki brezplačno želi pomagat prodat težko pridelan pridelek kmetov. Po tej logiki, bi lahko kmetu pomagali z internetnim obveščanjem, prevozi, delitvijo..itd. Seveda brezplačno. Mi kupci, ki želimo pomagat kmetom, bi pa seveda pošteno (po sprejemljivi ceni) plačali KMETU za njegov pridelek .
Meni se je zdelo to odlična poteza entuzijastov. zato sem jo želel podpreti !
Tako sem si predstavljal. Vse ostalo je prodajanje megle. Obtoževat državo za nastalo zmešnjavo je absurd !
Kmečka logika !!
Oprosti, ampak malce si smešen. V bistvu prav nesramen. Res. Breskve si dobil zastonj, tako kot jaz in zdaj nekaj pi*diš, da si nategnjen.
Praviš, da si lahko privoščiš breskev kolikor hočeš. Ne boš verjel, ampak jaz tudi. Ampak nobenemu ni bil namen dobiti breskve zastonj, vsak jih je hotel plačati. Cena pri tem sploh ni imela pomena, kajti namen je bil pomagati slovenskemu kmetu, ne pa dobiti poceni breskve.
Zanje je bilo tudi napisane kakšne kvalitete so, torej si se tudi sam odločil ali jih boš jedel, pil ali pa komu v glavo metal – to je bila povsem tvoja stvar in te tudi v zvezi s tem ni nihče okrog prinesel.
Tip je breskve pripeljal in jih je raztalal in ko so ga ljudje spraševali kako se lahko za breskve oddolžijo ni rekel ničesar na to vižo, da boš kasneje dobil račun ali kakorkoli že ti razlagaš, ampak je lepo povedal, da je želja gospoda Jelića, da obiščemo spletno stran, pregledamo med vsemi vpisanimi željami in izpolnimo željo nekomu drugemu – po svojih močeh. Da lahko doniramo Anini zvezdici ali pa klošarju, ki ga srečamo na cesti. To je to!
Breskve JE nekdo plačal, tebi pa NI treba izpolnjevati želja, če nočeš in tudi nihče te ne bo preganjal za plačilo, kajti nihče ti ne more dokazati, da si naročene breskve tudi prevzel. Kljub temu, da je bilo ljudi na prevzemu ogromno, je bilo tudi veliko takšnih, ki niso prišli, torej ne obstaja nikakršna evidenca kdo je koliko breskev dobil in kdo ne.
Povrhu vsega bi lahko na licu mesta, ko si ugotovil, da breskev ne boš mogel plačati kot si si ti zamislil, lahko zabojčke pustil tam. Nihče te ni silil, da jih MORAŠ vzeti.
Zdaj mi pa še napiši, če se še kje počutiš opeharjenega/nategnjenega oz. karkoli že…
Krasno ! Zdaj niso več po 1 € ampak..hahaha saj to bom tudi storil ! Kupil bom par kartonov mleka in ga odnesel na Rdeči križ, kar običajno tudi počnem. Pozabil sem odgovorit enemu od postov. Nisem sam pojedel breskev, ker moram pazit na sladkor! Podaril sem jih (ne vse) starejsim sosedom, ki skromno zivijo z delavsko penzijo .
Marko, vidim, da si bolj počasne pameti. Kje ti vidiš podarjene breskve, če nekdo želi od mene plačilo? Ni važen način plačila, niti kako veliko, niti komu gre..Želi plačilo ! Torej ni zastonj.
Če ti jaz nekaj dam zastonj in ti povem, da je zato potreben “prostovoljni” prispevek ni ZASTONJ .
Še enkrat!
Za zbiranje prostovoljnih prispevkov je potrebno registrirat zadevo !
Če bodo javno objavili, da so bile breskve zastonj, se bom posul s pepelom !
A ti je sedaj bolj jasno ali ti narišem?[/quote]
Prostovoljni prispevek še nikoli ni bil POTREBEN. Lahko ga da vsak po svoji želji. Je pa res, da če so breskve že bile plačane, je malo pohlepno želeti si zraven prostovoljni prispevek, razen, če zadaj tiči kak poseben/upravičen razlog. Recimo da so breskve bile iz nekega razloga prodane pod svojo ceno.
Še vedno pa ne vem, zakaj bi nekdo kupil breskve in jih nato oddal zastonj, če pa bi jih mirno lahko tudi prodal, verjetno?
Krasno ! Zdaj niso več po 1 € ampak..hahaha saj to bom tudi storil ! Kupil bom par kartonov mleka in ga odnesel na Rdeči križ, kar običajno tudi počnem. Pozabil sem odgovorit enemu od postov. Nisem sam pojedel breskev, ker moram pazit na sladkor! Podaril sem jih (ne vse) starejsim sosedom, ki skromno zivijo z delavsko penzijo .[/quote]
Ne vem, kje se ti zdaj zatika – vse sem ti lepo razložila.
Sem pa prepričana, da se bo vse tisto mleko nekomu v grlu, ker če je od tebe – je ziher od srca.
Marko, vidim, da si bolj počasne pameti. Kje ti vidiš podarjene breskve, če nekdo želi od mene plačilo? Ni važen način plačila, niti kako veliko, niti komu gre..Želi plačilo ! Torej ni zastonj.
Če ti jaz nekaj dam zastonj in ti povem, da je zato potreben “prostovoljni” prispevek ni ZASTONJ .
Še enkrat!
Za zbiranje prostovoljnih prispevkov je potrebno registrirat zadevo !
Če bodo javno objavili, da so bile breskve zastonj, se bom posul s pepelom !
A ti je sedaj bolj jasno ali ti narišem?[/quote]
Prostovoljni prispevek še nikoli ni bil POTREBEN. Lahko ga da vsak po svoji želji. Je pa res, da če so breskve že bile plačane, je malo pohlepno želeti si zraven prostovoljni prispevek, razen, če zadaj tiči kak poseben/upravičen razlog. Recimo da so breskve bile iz nekega razloga prodane pod svojo ceno.
Še vedno pa ne vem, zakaj bi nekdo kupil breskve in jih nato oddal zastonj, če pa bi jih mirno lahko tudi prodal, verjetno?[/quote]
Aneda, Marko, nekako ni v duhu časa v katerem živimo…
Zato pa mogoče smrdi ???
Še vedno pa ne vem, zakaj bi nekdo kupil breskve in jih nato oddal zastonj, če pa bi jih mirno lahko tudi prodal, verjetno?[/quote]
Zato pa mogoče smrdi ???[/quote]
Meni se tudi zdi, da je problem le v tej slutnji, da bi kdo bil kaj takega zmožen. Kar pa mi je spet čudno, če gospod pravi, da kupi mleko in ga deli naokrog zastonj. Mogoče se spet ne razumemo, zaradi pomanjkanja informacij recimo. 🙂
Zato pa mogoče smrdi ???[/quote]
Margot, slutim, da imas tudi SAMA prste vmes pri DobraDela, saj si ravno TI dala post gor in tako se je zacela debata na teh straneh.Bolj ko poskušam razložit, da so nejasnosti, bolj nejasno sliko slikaš sama.
O mojih dobrih namenih imas premalo podatkov, da bi sodila. Mleko pa kot mleko, tudi moje ni drugacno. Sem videl in dozivel v svojih letih že veliko in začutim na vodi, ko je nekaj narobe. Pri DobraDela je definitivno nekaj narobe.
Hkrati odgovarjam Marku !
Marko si mlad in naiven.Jaz mleka ne kupujem na tone in delim, kar vsakomur na cesti! Tudi nikomur še nisem dejal, da stane mleko toliko in toliko, kakor je bilo na zacetku akcije DobraDela.
Po mojih informacijah so se razdelile desetine ton breskev. Naj me nekdo prepriča, da je neki dobrotnik plačal 20 ali 30.000 € za dobro delo!!!
Dokler ne vidim dokaza bom sumil, da je nekaj hudo narobe !
Za mene je ta debata končana.Povedal sem moje sume in čas bo pokazal ali sem se motil.
P.s. Bom pa raziskal zadevo, po svojih močeh in poznanstvih.
Jaz sem se čisto izgubil med vsemi temi tonami breskev. 🙂
Vsekakor je lahko sumljivo, če se desetine ton breskev podari, saj sem to že napisal. Ni treba biti preveč pameten, da to ugotoviš. Vsaj zdi se mi. 🙂
Kadar o nečem nimaš vseh informacij, je vedno sumljivo. Sem upal, da jih bomo skupaj “nakrampali” in podali neko končno ugotovitev, tako pa je ostalo le pri sumih. Zdelo se mi je, da kmečka pamet govori o kakih preverjenih dejstvih, že samo glede na njegovo ime in nastop tukaj. 😉
Imaš prav, Kmečka logika !!!
Da veš, da se pravkar namakam v svoji veliki kadi, ki sem jo natočila do vrha. Vroča voda je naredila prijetno soparo v kopalnici in zameglila velika ogledala. Milni mehurčki me žgečkajo po vratu in mi močijo neubogljive pramene las, ki nočejo ostati speti v figo. Uživam, ko voda mehča mojo kožo in se igra z mojimi bradavicami. “Plop!” – odprla sem šampanjec in nazdravila sama sebi. In še da veš: pri šampanjcu nisem skoparila, kar Mumm-a sem si privoščila.
Zakaj pa ne? Veš koliko provizije sem pobrala naivnežem, ki so jemali zastonj breskve?
Po tvojih postih sklepam, da si tudi ti bolj slabo izobrazen.
9 € ali 99€ lahko dam dobrodelni organizaciji po MOJI IZBIRI ! Ce so Dobradela registrirana neprofitna humanitarna organizacija, lahko nakažem tudi njim !
Ker vidim, da bolj slabo bereš, ti bom poskusil narisat ! NISEM ŠEL PO ZASTONJ BRESKVE ! BRESKVE SEM ŠEL KUPIT!!!!!!!!!!!!! K U P I T ! ker sem z NAKUPOM želel pomagat vipavskim KMETOM ! in ne nekim meni neznancem, ki se delajo da so dobrodelneži !
Če so ti neznani dobrodelneži plačali breskve po 1 € pridelovalcem in nimajo skritih namenov, mi naj pokažejo plačan račun in dobijo od mene 12 in ne 9,5 € !
A ti je sedaj kaj bolj jasno?[/quote]
Kupit si jih sel, a na koncu si jih vzel zastonj. Nisi odgovoril, kaksno dobro delo si naredil. Si jih dek.komu podaril? Si kontaktiral kmete? Saj pa so na netu javno objavljeni. Nisi, predvidevam, samo razkurcil si se po forumy 🙂
Poglej, Marko, še enkrat ti bom razložila. Pred dnevi je po netu krožil mejl, da vipavski kmetje ponujajo svoje breskve po 1,00 €, saj se jim je zdela cena, ki jo je ponujal Fructal, nizka, če ne celo žaljiva.
Glede na to, da so cene sadja po trgovinah zelo dinamične, nisem imela pojma ali je 1 € za kg breskev veliko ali malo, še manj se spoznam na kakovost ali vrste breskev. Ampak, pri meni je tako, da ko zagledam tekst v smislu, da je treba nekomu pomagati, se v moji glavi prižgejo vse lampice in sežem po denarnici, če le imam kaj v njej. Pri tem ne razmišljam ali me hoče tisti drugi nategniti ker – moja vest je čista, tisti drugi bo pa že sam s svojo opravil.
Naročila sem nekaj zabojčkov in čez nekaj dni so me po mejlu obvestili, kje bo prevzem. Tam pa je – dobesedno – tip rekel naj pospravimo denarnice, odprl vrata kombija in breskve raztalal. Vzel si toliko zabojčkov, kolikor si jih naročil, rekel hvala in šel domov ne da bi jih bilo treba plačati.
Zdaj pa h tehničnemu delu zgodbe: breskve si naročil tako, da si se vpisal v formo na njihovi spletni strani. Navesti si moral ime in priimek, pri čemer si lahko vtipkal tudi da si Osama Bin Laden, gsm bi lahko bil tudi mobi številka, kjer praktično ne moreš izslediti naročnika, za mejl si pa lahko navedel tudi markozvelikimticem afna pika kom. Nihče ni ničesar preverjal in si breskve vseeno dobil. Zastonj. Tudi na prevzemu me ni nihče identificiral in nihče od mene ni zahteval, da karkoli podpišem. Nič!
Daj mi zdaj ti povej, kako se lahko takšen “obdarjenec” sploh počuti nategnjenega? Tako lahko razmišlja samo človek, za katerega pogovorno rečemo, da ima kmečko logiko. To so takšni, ki povsod vidijo teorijo zarote in bi s svojimi knjigami (če bi jih pisali) lahko resno konkurirali samemu Danu Brownu. To so ljudje, ki se obnašajo, kot da imajo kobro v žepu, zato ne upajo seči po denarnici in se počutijo opeharjene celo takrat, ko dobijo nekaj zastonj.
Zakaj se je tip odločil, da jih bo podarjal – tega ne vem. Mogoče ima svojo računico za v prihodnje, marketinški trik ali kaj takšnega, lahko da je fliknjen in ima hkrati v žepu nekaj deset tisoč evrov viška, mogoče užaljeno troši dediščino, ki bi sicer morala pripasti nekomu drugemu, mogoče podira rekorde v razdeljevanju zastonj breskev. Ne vem. Ampak dejstvo je, da je ogromno ljudi dobilo breskve zastonj.
Če sem prav razumela, so jih v začetku res prodajali po 1€, dokler jim za vrat ni stopila davčna. Menda je bil že način prodaje sporen in še pri davkih se je zakompliciralo. Glede na splošno klimo v naši državi, kjer samo čakam, da bom v nabiralnik dobila še odločbo o dodelitvi davčne številke za našega psa, spodaj podpisana in pri zdravi pameti izjavljam, da bi breskve vseeno vzela, plačala, četudi zanje nikoli ne bi dobila računa. Pravzaprav bi mi bila to celo neke vrste satisfakcija, da sem opeharila državo davka na breskve, ker me taista država klesti, kjerkoli se ji zazdi.
Če ima še kdo kakšno vprašanje, sem na razpolago.
Margot-, z breskvami
kle si pa presegla svoje kompetence neglede na zaklinjanje: račun ti prodajale MORA izstaviti, sicer je v davčnem prekršku. Ti mu ne moreš pomagati niti s trepljanjem trepalnic najgršemu dacarju, ko ga davkarija je.be
Margot jaz sem tebe razumel že od samega začetka, “kmečke logike” pač ne, ko je začel pisati o nategu. Zanimalo me je samo, kje vidi v tem nateg, pa me nekako ni “zadovoljil”.
Še dobro da imam doma nekaj domačih breskev v hladilniku. :)) Dobil sem jih zastonj. 😉
Res je, da je teorij zarote vsepovsod polno, to pa še ne pomeni, da je vse čisto. In če je nekaj sumljivo, dajmo razčistit s konkretnimi informacijami, ne da pa z nekimi sumi nekdo opleta enako, kot z dokazi.
kle si pa presegla svoje kompetence neglede na zaklinjanje: račun ti prodajale MORA izstaviti, sicer je v davčnem prekršku. Ti mu ne moreš pomagati niti s trepljanjem trepalnic najgršemu dacarju, ko ga davkarija je.be[/quote]“Prodajale” ti mora izstavit račun, ko gre za prodajo, če ne gre za prodajo (blaga in storitev) ne rabi izstavljat ničesar in ni v prekršku…. se men zdi 😉
Da nisi ti mogoče presegel kompetence neglede na preklinjanje [sub][sub]tvoje mame ko te je rojevala.[/sub][/sub]….
Ps
to zadnje pomanjšano je samo za NM-3w-ja, ker on drgač ne razume 😉
Forum je zaprt za komentiranje.